Z. Mirković
Priključuju se sekciji veterana: Kapetanović sa generacijom 1994. i 2005.

Kulturno-umetničko društvo “Branko Radičević” iz Beča okupilo je nekadašnje igrače i članove uprave koji su se prisetili lepih starih vremena, ali i dalje negovali i obnovili veze stečene u ovom klubu.

Na inicijativu rukovodstva kluba na čelu sa predsednicom Radmilom Maksimović održano je druženje, posle kojeg je zajednički utisak da ovako lepo veče i susret prijatelja kojima je folklor obeležio dobar deo života treba ponoviti.

Bila je to prilika da se sretnu, ali i upoznaju “Radičevići” iz četiri prethodne generacije članova ovoga kluba, koji su se u razgovorima nakratko vratili u doba kada su bili aktivni igrači.

Mnogi su se u folkloru upoznali, zaljubili, stekli najboljeg prijatelja, a pre svega negovali srpsku tradiciju i jezik. Prisetili su se nastupa, gostovanja, ali i saznali informacije o aktuelnoj situaciji u klubu.

– S obzirom na to da je veče veterana nedavno zakazano i da nije prošlo mnogo vremena, kako su pozivi prosleđeni, odziv od 75 bivših članova bio je više nego zadovoljavajući – navodi Borislav Kapetanović, umetnički rukovodilac ansambla.
Kapetanović koji od 1994. godine vodi folklor u KUD-u “Branko Radičević” je najbolja spona između četiri generacije.

Pozdravljajući prisutne naglasio da je cilj skupa pored lepog druženja i poziv svima da se aktivnije uključe u rad kluba, prate njegove nastupe, ali i dovedu svoju decu u folklorne ansamble.

Katarina Dubovski, Robertina Stevanović, Tanja Marinković, Marko Arkadijević, Saša Antić, Violeta Radić, Ana Artuković, Mirjana Basarić su bili članovi “Radičevića” od 1994. i istakli su da žele da nastave aktivnosti u klubu, ali ovaj put u sekciji veterana, koja počinje da radi u četvrtak.

Da postane tradicija

– Dobra inicijativa i bilo bi lepo da postane tradicionalna, poručili su Saša i Tanja Zečević, koji su posle deset godina igranja, odnosno sviranja u ansamblu svoju ljubav ovekovečili brakom u kome imaju dva sina.

Saša se obradovao i susretu sa bivšim predsednikom Milanom Basarićem.

Milan Basarić i Saša Zečević

Najduži igrački staž

Stana Ćuskić i Nikola Poljak

Stana Ćuskić, članica folklornog ansambla od 1997. godine. Kao sedmogodišnjakinja je počela da igra u ovom društvu i danas je aktivna u upravi kao potpredsednik, ali i igrač sa najdužim stažom.

Ona je za ovo nezaboravno veče pripremila prezentaciju fotografija i video snimak nastalih od osnivanja kluba do danas kao jedan mali podsetnik na prošla lepa vremena.

Razvezli kolo kao nekad