Lična arhiva
Siril će pozvati saigrače iz Francuske da iduće godine sa njim dođu u kamp

U Trebinju je održan rukometni kamp u organizaciji bivšeg kapitena reprezentacije Srbije Mladena Bojinovića Dugog. Među 62 polaznika iz regiona koji su se edukovali pod rukovodstvom iskusnih rukometnih stručnjaka našao se i jedan momak iz Francuske, Siril Lamber. Siril je, kako nam je rekao, često u Srbiji, a sada je posetio i Republiku Srpsku Na kamp je stigao iz Pariza i u Grad svetlosti nosi lepe uspomene iz Hercegovine.

– Učestvovao sam na nekoliko kampova u Francuskoj, ali ovo je bilo nešto sasvim novo za mene. Oduševljen sam svime što sam video. Radili smo odlično, imali mogućnost da u slobodno vreme koristimo akvapark, a smeštaj je bio fenomenalan. Upoznao sam mnogo novih prijatelja sa kojima sam se lepo družio nedelju dana. Odlazim sa sjajnim utiscima u Pariz. Preporučiću mojim saigračima da sledeće godine zajedno sa mnom dođu u kamp.

Sirilova majka je iz Beograda, a otac iz Pariza. Tokom leta mladi rukometaš redovno posećuje glavni grad Srbije.

– Moja majka Ivana Vukadinović ima brojnu rodbinu u Srbiji. Sa njom i ocem Frederikom, kad god imamo vremena, dolazim da ih obiđemo. Ukoliko oni imaju obaveze zbog posla, onda dolazim sa dedom i babom, sa kojima sam stigao u Trebinje. Zajedno sa njima ću se vratiti u Beograd i tamo ostati do kraja avgusta. Beograd je divan grad, imam mnogo drugova i više mi se sviđa od Pariza, a devojke u Srbiji su prelepe.

Rukometni gen Siril je nasledio od oca.

– Voleo bih da igram rukomet u Srbiji. Imao sam priliku da to učinim prethodnog leta sa drugovima iz Beograda. Možda u budućnosti zaigram i profesionalno u nekom srpskom klubu – kaže Siril.

Oduševljen i Hercegovinom: Siril Lamber sa trenerima u Trebinju

Škola na prvom mestu

Iako se u ovom uzrastu prilično ozbiljno bavi sportom Siril pre svega razmišlja o školovanju.

– Igram u malo poznatom klubu u Parizu na poziciji desnog krila. Moj idol je Luk Abalo. Ne razmišljam za sada o ozbiljnoj rukometnoj karijeri, ali ako mi se pruži prilika sigurno ću je iskoristiti. Sada sam učenik srednje škole. Želim da je uspešno završim, a onda da nastavim fakultetski da se obrazujem.