pixabay.com

Nostradamus je možda najpoznatiji prorok u ljudskoj istoriji. Njegova predviđanja napisana su u obliku katrenskih celina i stihova, a mnoga su se već obistinila. A evo šta je rekao za godinu koja je pred nama.

Čeka nas, ako je verovati Nostradamusu, zombi apokalipsa. Navodno, ruski naučnik stvoriće biološko oružje u obliku virusa koji ljude može pretvoriti u zombije. Kraj čovečanstva možda je bliži nego što mislimo, navode tumači Nostradamusa.

Po ovoj teoriji, prvi znakovi da je svetu došao kraj biće glad, zemljotresi, razne bolesti i epidemije koji će biti sve češći. Pandemija korona virusa 2020. godine označava početak niza neželjenih događaja koji će uticati na populacije širom sveta. Katastrofa ogromnih razmera vratiće nas u prošlost i većina svetske populacije neće moći da prevaziđe ovo prokletstvo.

Kamila iz Nostradamusovog proročanstva simbol je arapskog stanovništva koje će preplaviti Evropu. Nejasno je da li će se 2021. dogoditi novi talas migracije ili će demografske projekcije niskog nataliteta među Evropljanima, a veliki broj izbeglica katalizovati ovu promenu. A 2021. godine dogodiće se snažna solarna oluja koja može naneti veliku štetu planeti. Veruje se da je Nostradamus upozorio: “Videćemo kako se voda podiže, a zemlja krije ispod nje.” Štetni efekti klimatskih promena dovešće do mnogih ratova i sukoba dok se svet takmiči za resurse i dolazi do masovnih migracija.

Vojnici Novog sveta, za koje se pretpostavlja da su današnji američki, kako kaže poznati prorok, postaće prvi ljudski roboti koji su spasli čovečanstvo. Čip ugrađen u njihov mozak trebalo bi da nam pruži digitalnu inteligenciju koja je potrebna da bi se prevazišla biologija.

Vatra na nebu

Asteroid će se sudariti sa Zemljom ili će joj se približiti.

– Na nebu će čovek videti vatru i dugačak trag varnica – napisao je Nostradamus. Ovo se može protumačiti kao predstojeća prirodna katastrofa, ali prema drugim tumačenjima govori o velikom asteroidu koji će se sudariti sa Zemljom. Jednom kada uđe u atmosferu, asteroid će se zagrejati i izgledaće kao vatra na nebu. Zapravo, NASA je objavila da postoji vrlo realna opasnost da se asteroid 2009 KF1 sudari sa Zemljom 6. maja 2021. godine.

Zemljotres u Kaliforniji?

Prema tumačenju stiha koji je napisao Nostradamus, izuzetno moćni zemljotres uništiće Kaliforniju 2021. godine. Nostradamus predviđa da će snažni zemljotres pogoditi Novi svet (zapadne zemlje), a Kalifornija je najočiglednije mesto gde se tako nešto može dogoditi. Prema astrolozima, stih “Merkur u Strelcu, Saturn se gasi” ukazuje na sledeći datum kada će planete Mars i Saturn biti u ovom položaju na nebu – 25. novembar 2021.