pixabay.com

Ulaskom Jupitera i Saturna u Vodoliju počelo je i izlečenje. Taj proces trajaće do proleća, s tim što kako idu meseci, osetiće se sve veće olakšanje. Već u februaru biće dosta naroda u svetu koji će primiti vakcinu, poručuje čitaocima “Vesti” Jovana Stojanov, poznati astrolog iz Kraljeva.

– Posmatrajući genetski kod naše države, okrenućemo se unazad kroz vekove u davnu 1217. godinu i taj 4. januar kada je krunisan Stefan Nemanja u manastiru Žiča. Nikako ne smemo zaobići ni 5. jun 2006. godine, jer će nam jasnije poređati trenutnu zvezdanu sliku našeg neba. A onda se vratimo u 2021. godinu i pogledajmo šta nam ona donosi kada izađe iz okvira četvorke koja je vladala 2020. Najbitniji događaj je izlazak Jupitera i Saturna iz znaka Jarca. Naša zemlja je po genetskom kodu u znaku Jarca tako da nije mogla izostati sa časova ovog učitelja i mučitelja Saturna – ukazuje naša sagovornica.

Kako kaže, 2020. godina je prošla u blokadama, ograničenjima, trpljenju, strahu, zatvaranjima, odgovornostima i dužnostima.

– Saturn je u konjunkciji sa Plutonom odgovoran i za epidemiju i strah za život i zdravlje. Bitni datumi su bili 17. i 19. decembar kada su Jupiter i Saturn prešli u znak Vodolije koja je human znak okrenut slobodi, viziji, socijalnim pitanjima. Vodolija je dete Urana i prati svaki novi trend, svaku tehnologiju, hrli ka novim izumima i čovečanstvu pruža oslobođenje, ovog puta od pandemije koja je pogodila ceo svet i stavila nas u isti čamac, što i jeste zapravo delo Vodolije i misija, što i sama slika ovog znaka pokazuje, a to je čovek koji prosipa vodu. On deli znanje i daje lek čovečanstvu.

Kako kaže, nažalost očekuje nas i velika finansijska kriza jer će Saturn u znaku Vodolije graditi kvadrat sa Uranom u Biku čak tri puta.

– Prvi put u februaru, pa u junu i poslednji put u decembru na kraju 2021. godine. Najviše će trpeti narod, koji će biti veoma nezadovoljan, pa vidimo širom sveta štrajkove, otkaze, besparicu, a ponegde i sankcije. Velike sile se i dalje bore za svoju moć i uticaj, pre svega ekonomsku moć. Ne zaboravimo da je Pluton i dalje u znaku Jarca sve do 2023. godine, tako da preraspodela vlasti još traje.

Podseća da je Jupiter u znaku Vodolije poslednji put bio od januara 2009. do januara 2010. godine.

– Setite se u tom periodu šta vam se dešavalo, pa ćete lakše razumeti njegov uticaj na vaš život. Recimo, mnoge benefite su tada pobrale Vodolije, neke su stupile u bračne vode, dobile decu, dom, posao… U nekom problemu ih je zaštitio dobrotvor Jupiter, što će se i sada događati! Tako da je ova godina vrlo plodonosna za sve Vodolije i dobro je iskoristite! Razne plodove mogu ubrati i ostali vatreni i vazdušni znaci, gde će od njih najveće lekcije naučiti Lavovi – ističe Jovana.

Kako kaže, globalno će se menjati politički tokovi, a socijalna pitanja će biti u prvom planu. Menjaju se politički tokovi i akcenat se stavlja na pravdu i socijalna pitanja, jer svaki pojedinac je bitan!

– Ova ogromna promena neće svima prijati, pa tako vodeni i zemljani znaci teško podnose ovu energiju Vodolije. Jupiter će graditi teže aspekte sa njihovim Suncem, pa na površinu izbijaju materijalni problemi, kao i pitanja morala. Sunce se sukobljava sa svakim autoritetom, promenom i naredbom. Tako da su mogući sukobi sa zakonom, sa moćnicima, a malverzacije i mutni poslovi će biti osuđeni na propast, pa vam preti otkaz, gubitak novca, problem sa ocem, ili partnerom, dolazi do sudskih parnica, kazni itd. Jupiter osim lepih stvari, zna da pojača i loše, jer on sve uvećava! Tako sada redovno proveravajte svaki zdravstveni problem i odmah ga rešavajte.

Transformacija ekonomije

– Saturn u Vodoliji često nije poslušan, znamo da su Vodolije revolucionari, svojeglavi i buntovni. Ljudi koji se razlikuju od drugih. Svi smo mi jedno, ali da li će se iko više od Vodolije boriti za ljudska prava i slobodu?! Ne, tu su neprikosnoveni. Saturn želi da ostane u tradicionalnom raspoloženju i okruženju, a Vodolija sluša Urana da je vreme za revoluciju, veliku promenu. Svako opiranje promenama će boleti. Saturn je boravio u Vodoliji devedesetih godina, tačnije od 1991. do 1993, i od jula 1993. do februara 1994. Ne treba previše pisati šta se dešavalo tih godina. Ukratko – uništavanje i novo stvaranje. Sada nam je Saturnova konjunkcija sa Plutonom iz znaka Jarca donela novu krizu u vidu pandemije, na globalnom nivou. Zatim, kontakt govori o transformaciji ekonomije i politike na svetskom nivou.

Slogom do humanosti

– Saturn u Vodoliji govori o zagađenom vazduhu, težnji ka životu daleko od urbane sredine, pa samim tim govori i o virusu koji je potpuno nov. Saturn u Vodoliji želi da nauči ljude da budu jedno, složni, a ipak disciplinovani (Saturn) i tako uđu u neko bolje, humanije vreme. Ovaj Saturn može izroditi mnogo naučnika, vrhunskih intelektualaca, astrologa, procvat industrije, nova izučavanja i otkrića, napredne internet mreže, neke tehnološke novitete – kaže Jovana Stojanov.

Ulaganje u puteve i školstvo

Naša zemlja suočiće se, kako je istakla Jovana Stojanov, sa velikim odgovornostima.

– Saturn u kvadratu sa Uranom baca težinu na odnose sa stranim partnerima, ali uz pravilnu saradnju i komunikaciju nas Jupiter čuva jer će graditi stabilan odnos sa Suncem. Sunce obećava dosta ulaganja u gradnju puteva, u školstvo, u vojsku, zdravstvo, a biće ovo pogodna godina i za zemljoradnike i poljoprivredu – kaže Jovana.

Rusija će imati veliku moć

Kako ističe Jovana Stojanov, problemi postoje u odnosima sa susednim zemljama.

– Pošto je Pluton u Jarcu do 2023. godine, to govori o padu nekih politika i onih vlasti koje zloupotrebljavaju moć. Još jedna zanimljivost je da Vodolija vlada Rusijom, pa vidimo da će ta zemlja imati veliku moć i da će napraviti bitna udruživanja do 2023. godine. SAD je u problemima, gubi na snazi, menja lidere, trpi gubitke, Kina želi vođstvo – zaključuje Jovana Stojanov.

Kontakt

Facebook stranica Astrologija-Jovana Stojanov

Instagram stranica jovanaastro86 Astrologija-Jovana Stojanov

Njeb stranica astrologijajovanastojanov.com

mail adresa: sofijana17Žgmail.com