Printscreen/facebook
Ilustracija

Gotovo da nema čoveka koji ne zna za Nostradamusa, francuskog lekara i proroka iz 16. veka. On se smatra jednim od najpoznatijih čitača ljudske sudbine. Mišel de Nostradamus danas ima nebrojano pristalica, ali i onih koji smatraju da su njegove tvrdnje obično trabunjanje nastalo usled uticaja uzimanja kojekakvih nelegalnih supstanci.

Bilo kako bilo, istorija je pokazala da Nostradamus nije bio ljubitelj udisanja podzemnih opojnih isparenja poput proročica u Delfima. On je, kako kažu, imao poseban dar i predvideo je mnoga svetska dešavanja, od Francuske revolucije, preko Hitlerovog uspona, do ubistva američkog predsednika Džona Kenedija.

Spisi koje je ostavio u amanet mogu da se tumače na različite načine, a filozof nije štedeo vizije. Jedno od tumačenja njegovih spisa kaže da će 2022. godinu obeležiti pad dolara. Navodno, inflacija će izmaći kontroli i američki dolar će propasti, a zlato, srebro i kriptovalute poput bitkoina će se smatrati imovinom u koju vredi uložiti više novca. Po mišljenju francuskog filozofa krajem ove godine biće i kraj sveta jer će planetu pogoditi kiša meteora, a nije isključeno i da će eksplodirati nuklearna bomba koja će zatrovati nebo i izmeniti klimu. U njegovim spisima postoji iskaz koji kaže: “Četrdeset godina duga se neće pojaviti; četrdeset godina će se videti svaki dan; suva zemlja će se sve više osušiti i velike poplave će nastupiti kada sve prođe.” Ipak, Nostradamus je rekao da će nakon ove pustoši mraka nastupiti mir i blagostanje.

Sutra – Šta nas čeka 2022. godine (4): Grip iz Osake