Youtube/Printskrin
Kako je virus stigao sa blenderima

Naširoko je poznato da se američki serijal “Simpsonovi” do sada za one s otvorenim umom pokazao kao prozor u budućnost. Niko ne zna da li producenti imaju moć da putuju kroz vreme ili dar predskazanja ili je sve samo puka slučajnost, ali po svemu sudeći neki događaji koje su do sada emitovani obistinili su se posle izvesnog vremena. Tako su svetski mediji brže-bolje sastavili listu tih ispunjenih predskazanja.

Naime, 2005. godine na TV se emitovala epizoda u kojoj mama Mardž slika Barta i Lisu polaroidom, a kada fotografija izađe iz aparata, počinje da raste i pretvara se u tortu. Pojava 3D štampača je ovaj scenario učinila mogućim. Danas ljudi štampaju torte, kolače, kuće i igračke. Selfimanija je kulminirala tek pre nekoliko godina, ali Simpsonovi su za nju znali još devedesetih godina prošlog veka. U jednoj od epizoda je junak Bart slikao svoju zadnjicu fotoaparatom u ogledalu u kupatilu. Sada se devojke rado slikaju u toaletima koristeći baš ogledalo kao rekvizit za idealnu selfi fotografiju. Kada slikaju pozadinu, takva slika je poznata u svetu kao belfi. Iste godine u popularnoj seriji je prikazan leteći automobil, koji su mnogi povezali sa proizvodnjom Jetson One “drona”, za koji se očekuje da će biti komercijalizovan 2022. po ceni od 92.000 dolara.

Epizoda iz 1993. dočarala je takozvani grip iz Osake. Jedan od radnika u Japanu koji je pakovao blendere u kutije razboleo se i slučajno poslao virus u SAD. Kad su blenderi stigli u Springfild, izbila je pandemija. Mnogi su u ovoj epizodi videli sličnosti sa invazijom korone koja je zarobila planetu.