B. Miličić
Mika Vlacović, Gordana Pirel Zejnilović, Gordana Budiša, Miloš Milojević

Nedavno je u prostorijama Srpskog kulturnog udruženja “Vuk Karadžić” u Erlangenu organizovano književno veče kome je prisustvovalo dvadesetak poklonika pisane reči. Domaćini su ugostili pesnika i pripovedača Miku Vlacovića Vladisavljevića iz Sremske Mitrovice koji je predstavio svoj roman “Soba samoubice”. Delove romana čitala je Gordana Budiša, a svojevrsnu poetsku dopunu ovoj večeri dala je Gordana Pirel Zejnilović, članica Udruženja pisaca Sedmica iz Frankfurta. Ona je govorila svoju ljubavnu poeziju.

Mika Vlacović Vladisavljević je rođen 1963. u Sremskoj Mitrovici. U početku svog literarnog stvaralaštva pisao je poeziju i objavio dve zborke “Svilena jabuka” i Čulnost odovud”. Ova druga zbirka poezije naišla je već prevedena na italijanski, priprema se prevod na francuski i ruski, a postoji interesovanje i za prevod na nemački jezik.

Posetioci u SKU “Vuk Karadžić”

Kao pripovedač Mika Vlacović Vladisavljević je autor dela “Litija u žitu” a napisao je i monodramu “Marija Marta Hofman” koja je pred publikom u Beču imala premijeru, a režiser i scenarista je poznati beogradski glumac Irfan Mensur.