Z. M.
Kostimi su oduševili publiku

Bečko udruženje Kult scene je novu sezonu otvorilo gostovanjem dve predstave. Prva na repertoaru bila je predstava „Sunđer Bob – kampovanje“, koju su izveli glumci pozorištanceta Maslačak iz Bijeljine.

Mališani su uživali u predstavi koja je rađena po novom scenariju, a čije premijerno prikazivanje u regionu i dijaspori je tek počelo.

Uloge u dečjoj predstavi tumačili su Marija Ćosić, Ivan Petrović, Vanja Krtolina i Marko Toljević, igrajući junake iz crtane serije „Sunđer Bob“, u prelepim kostimima koji su oduševili decu.

– Nisam znao da je Sunđer Bob tako veliki. Mnogo mi se svidela predstava – kazao je sedmogodišnji Aleksandar koji je s roditeljima došao na predstavu.

Deca su sa velikom pažnjom pratila radnju na bini, a roditelji slikali i snimali svoje mališane, od kojih je nekima ovo bila prva pozorišna predstava koju su posetili.

Rade Janićijević iz Kult scene kaže da je namera da do kraja godine svakog meseca u Beč dovodi po dve predstave – jednu za decu, jednu za odrasle.

On ističe da je veoma važno da deca dobiju mogućnost da gledaju predstave na maternjem jeziku, urađene za njihov uzrast, jer se na taj način čuva naš jezik.

Posle dečje predstave bečke publika imala je priliku da uživa u predstavi „Čorba od kanarinca“ beogradskog Zvezdara teatra, u kojoj su igrali Ljubomir Bandović i Mina Lazarević.