Lična arhiva
ŽELjAN ZNANjA: Aleksandar Smukov

Verni čitaoci “Vesti” do sada su mnogo puta čitali o sudbini našeg dugogodišnjeg štićenika Aleksandra Smukova. Reč je o slepom mladiću iz Dobrinaca kod Rume. Njemu su zbog tumora još kao dečaku amputirana oba oka. Ovaj vredni momak je od oktobra postao student Fakulteta političkih nauka.

Mama Aleksandra, kao i cela porodica veoma je ponosna na uspeh novopečenog brucoša.

– Naš Aca postao je student Fakulteta političkih nauka. Ne mogu vam reći koliko smo ponosni zbog toga, malo ćemo i proslaviti taj veliki dan za njega i sve nas. Evo suze su mi krenule – drhtavim glasom priča majka Aleksandra. Njoj i njenom suprugu Dušku nije lagan život, jer imaju troje dece sa posebnim potrebama. Naime oni imaju i tri godine starije bliznakinje Ivanu i Nikolinu, koje su obolele od cerebralne paralize.

Ipak to nije pokolebalo ovu porodicu da se ne bori sa svim životnim nedaćama.

Ova hrabra žena i njen suprug Duško brinu se o bolesnim ćerkama.

– Već smo se navikli, one su u pelenama, treba ih presvući i nahraniti. Ima dosta posla oko njih i u tome mi prođe maltene ceo dan – priča Aleksandra. Njoj u svemu pomaže i suprug, ali kako ima slabo srce i sve lakše se umara, samim tim mu teže padaju svakodnevne obaveze.

NA OKUPU: Porodica Smukov

Mladi Aleksandar nikad nije klonuo duhom i svoj hendikep nadmašio je izuzetnim talentom i visprenošću u svemu što radi. On radi na računaru, igra šah, izlazi, vozi bicikl, pliva, igra pikado, obožava muziku.

Ovaj mladić je pre više od deset godina zbog malignog tumora očiju morao na lečenje u inostranstvo i u tome su mu pomogli naši humani zemljaci. I pored napora lekara, Aca je ostao bez vida.

Njegova majka Aleksandra nema dovoljno reči da se zahvali dobrim ljudima koji su im pomogli u najtežim trenucima, ali pomoć ovoj porodici i dalje je potrebna.

Kontakt

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji žele da pomognu ovoj porodici mogu to učiniti putem telefona Smukov Aleksandre na broj: +381 64 318 79 86 ili uplatom na žiro račun Vojvođanske banke: 325930060003861068.