Z. Vicelarević
GOLOVI SU NAJVAŽNIJI: Filip Ćirović

Filip Ćirović (10), naš mladi fudbalski talenat iz Frankfurta nedavno je sklopio petogodišnji ugovor sa firmom Najki (Nike), jednim od vodećih svetskih proizvođača sportske opreme. Filip je ujedno i najmlađi fudbalski talenat u Nemačkoj kome je Najki ponudio ugovor, a došao je kao proizvod njegovog angažovanja i postignutih rezultata i pored mera i ograničenja u vreme pandemije.

O ovom mladom talentu “Vesti” su već pisale i sada smo imali priliku da saznamo detalje ugovora koji je u ime dečaka potpisao njegov otac Milan Ćirović. Filip će, između ostalog, u narednih pet godina dobijati i trenirati u najnovijim modelima sportske opreme ovog proizvođača. Takođe, ima obavezu da fotografije sa foto-šutinga u Najki opremi postavlja na Instagram i druge društvene mreže, a šta još stoji u ugovoru rekao nam je Filipov tata Milan:

– Filip je skautiran još sa kada je imao devet godina i od tada je pod budnim okom Najkija. Potpisivanjem ugovora podrazumeva se da će dobiti kopačke, patike i kompletnu sportsku opremu za fudbal. Osim toga, omogućeno mu je da prisustvuje na okupljanju mladih talenata, koji dolaze iz ostalih sportova koje ovaj proizvođač takođe sponzoriše. Sastanci traju tri dana i na njima mladi sportisti imaju predavanja o ishrani, treninzima i sportu uopšte. Ti sastanci ili druženja mladih talenata su jednom godišnje i najčešće se organizuju u Barseloni – kaže nam tata Milan.

On dodaje da su kao porodica veoma ponosni na to što stručnjaci koji u Najkiju prate decu na sportskom terenu, misle da Filip ima fudbalsku budućnost.

Mladi fudbaler ipak ne pridaje preveliku pažnju potpisivanju prvog ugovora sa jednim od najjačih proizvođača sportske opreme na svetu. On pre svega želi da igra fudbal:

– Super je i veoma sam ponosan što sam stigao do ovog ugovora. Sviđaju mi se kopačke i sva oprema Najkija. Trenutno igram za FSV Majnc 05 i za nekoliko dana ću preći da igram za stariju grupu U12. Nadam se da ću i tamo igrati na mestu napadača ili dajem golove kao do sada u U11. Jedva čekam da ponovo počnemo da igramo prave utakmice, jer mi je već dosadilo vežbanje kod kuće i da samo ponekad treniramo napolju – kaže nam Filip.