B. Miličić
Ponos srpskog roda: Dobitnici priznanja

Projekat Kula Beograd kompanije Beograd na vodi predstavljen je u petak u minhenskom hotelu Četiri godišnja doba u prisustvu stotinak Srba iz Minhena, među kojima je desetoro nagrađeno za doprinos u promociji Srbije širom sveta.

Nagrade kompanije Beograd na vodi i dnevnih novina “Blic” dobili su dr Dejan Sikinger, poznati ortoped, Vladimir Milosavljević, kompozitor i dirigent hora Singidunum, Vera Bermel, članica hora i solista, Vidosava Cvetić, članica rukovodstva Srpske kulturne zajednice Minhen, Vladimir Nikolić, advokat, protojerej-stavrofor u penziji Slobodan Milunović, Marko Pešić, direktor Košarkaškog kluba Bajern, Dalibor Višić, dobrotvor i vlasnik firme VDHS GmbH, dr Milomir Ninković, direktor Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Bogenhauzen i Stanko Cvijanović, trgovac nekretninama.

Ponuda najvišeg standarda: Nenad Moračanin sa posetiocima

Na dodeli nagrada nisu bili prisutni dr Dejan Sikinger, pa je priznanje primio njegov sin Aleksandar i Stanko Cvijanović čije priznanje je preuzela Vidosava Cvetić.

Koktel posle dodele priznanja bio je prilika za susrete, upoznavanja i razgovore ljudi koji u Minhenu žive i rade u raznim oblastima. Ujedno su mogli da se obaveste o izvanrednom građevinskom objektu u nastajanju – “Kula Beograd” – za koji Nenad Moračanin, predstavnik kompanije Beograd na vodi reče da će stanovi u tom objektu biti izuzetni po stilu i kvalitetu gradnje, ali i ambijentu u kome nastaju.

– Želim da zahvalim Srbima koji su dobili priznanje za nastojanje da slika Srbije u svetu bude sve bolja. Naša kompanija nastoji da u svetu prepoznaje najbolje srpske ambasadore i posle Frankfurta i Diseldorfa, Minhen je treći grad, ali ne i poslednji na našem putu isticanja uspeha koji ne sme da ostane skriven. Ovo veče želim da iskoristite za upoznavanje ponude prestižnih brendiranih stanova koji će biti smešteni u Kuli Beograd, srcu novog centra Beograda. Ekskluzivni stanovi su uređeni po najvišim standardima. Imate mogućnost da prošetate virtuelnom turom kroz Beograd na vodi, a možete da pogledate i maketu Kule Beograd – istakao je Nenad Moračanin.

Jelena Stojanović, konzul Srbije u Minhenu sa porodicom Milunović

Detaljna objašnjenja

Izvanredna prezentacija projekta Beograda na vodi trenutno i u budućnosti izazvala je dosta pažnje prisutnih pa su predstavnici ove kompanije imali pune ruke posla objašnjavajući detalje koji su u vezi sa građevinsko-arhitektonskim poduhvatom koji menja sliku Beograda. Sve je završeno u prijatnoj atmosferi uz želju da se slični događaji organizuju češće u ovoj sredini.

Pomagaću i dalje

– Presrećan sam što sam sa vama na ovom mestu, iako ne znam da li to zaista zaslužujem. Govoriću našim običnim jezikom i reći ću samo kratko o sebi – što sve ovo radim ne znam ni sam! Osećam da činim dobro za svoj narod i želim da mu i dalje pomažem. Ja volim Srbiju i Republiku Srpsku i dalje ću raditi ovo što sam do sada činio – rekao je Dalibor Višić posle primanja priznanja i za ove reči dobio gromoglasan aplauz prisutnih.

Presrećan: Dalibor Višić (prvi zdesna) sa priznanjem

Motivacija

Dr Milomir Ninković, predsednik Udruženja plastičnih hirurga Evrope kaže da je veoma iznenađen što ga je neko predložio za ovu nagradu:

– Zato me jako raduje da se neko setio i mene, kao jednog od predstavnika svog naroda iz Bosne i Hercegovine, pošto sam rođen u području Sarajeva. Srećan sam da ste se i nas setili i nekog od tih predstavnika pozvali ovde. Hvala vam puno, ovo je prestižna nagrada i motivacija za dalju saradnju, jer osnovno je da se mi razumemo i sarađujemo jedni s drugima, da podstičemo dalji razvoj i ugled naših naroda na ovim područjima i ja vam stojim u svakom slučaju na raspolaganju – naglasio je dr Ninković.