Lična arhiva
VOZIĆ: Mališani se brzo uključili u predstavu

Prošle nedelje su deca i odrasli imali priliku da u Crkvenom domu “Sveti knez Lazar”, pri hramu Svetog Georgija u Osnabriku, posle nedeljne liturgije uživaju u svojevrsnoj pozorišnoj predstavi.

Ovo zadovoljstvo su im priredila dva mlada glumca, Dejan Jelić, glumac i muzičar, i Milan Dimić, magistar glume sa Pala, koji su na mini-turneji po Nemačkoj sa svojom predstavom “Klovnovske zgode i nezgode”.

DRUGARI: Andrija (prvi sleva) i Slavko sa glumcima

Biljana Dabić, učiteljica veronauke, čiji su polaznici sa roditeljima bili u publici, opisuje događaj ovako:

– U predstavi se klovnovi Mili i Fili, koji su u stalnom konfliktu, neprestano nadmudruju i to rade na duhovit način potencirajući interakciju sa decom. Ova dva klovna poseduju mnogobrojne talente i svaki daje sve od sebe da se baš on dopadne publici. Između njih dvojice nastaje prava borba, ali sve se rešava uz pomoć čarobnog štapića koji se iznenada našao na sceni. Oba klovna shvate da treba zajedno da ga koriste, jer tako rade prijatelji. Upravo to je glavna poruka predstave da drugarstvo treba da bude na prvom mestu, kao i da ljude oko sebe treba ceniti i poštovati – prepričava Dabićeva.

Biljana Dabić sa Dejanom i Milanom

Ona navodi da su se deca rado uključila u predstavu, kako oni najmlađi tako i oni nešto stariji.

Predstava sadrži elemente plesa i muzike. Svi prisutni su uživali od početka do kraja predstave, a zajedno su skakutali i mali i veliki uz “Ivin voz” i na kraju otpevali: “U svetu postoji jedno carstvo u kome caruje drugarstvo…”

Posle predstave su svi redom prilazili glumcima da im zahvale i fotografišu se za uspomenu. Tako se Slavko, dok su se fotografisali, pohvalio Miliju i Filiju da mu je Andrija najbolji drug.

Radost

Emilija Tadić, Mila Ratković i Teodora Dabić su oduševljene predstavom, iako su možda već prerasle druženje sa klovnovima. I one su se rado fotografisale sa gostima iz Republike Srpske pre nego što su oni skinuli kostime.

Emilija, Mila i Teodora uz goste iz RS