Lična arhiva
Najmlađima bilo najlepše: Deca su se igrala ceo dan

Posle nedavno uspešnog nastupa ispred COOP centra u Dietlikonu, članovi ANI “Abrašević- Ć ” iz Vetingena, organizovali su druženje u prirodi. U drvenoj baraci nadomak Nojenhofa okupilo se oko 70 članova sa decom, družili se, igrali i dogovarali planove do kraja godine i sve to iz bogatu trpezu i piće koje se hladilo u vodi koja je tekla iz česme.

Na ovom druženju koje je trajalo jutra pa sve do kasno posle podne među ostalima su bile i porodice Blagojević, Milenković, Panić, Zurić, Petrović, Mitrovski i druge. Najviše su se radovali mališani koji su ceo dan igrali loptom razne dečje igre i šetali po šumi. A kad su ogladneli bile su spremne razne đakonije koje su spremale vredne majke, a očevi su se pobrinuli za roštilj.

– Ovo je lepo druženje posle letnje sezone, roditelji i prvi ansambl su sve finansirali, a za decu je besplatno. Nama nije uvek želja da sve bude besplatno, ali naravno ima i kada je tako. Na primer, večera za članove koji su radili na Vetinger fešti, početkom jula ove godine. Takođe imamo još jedno druženje i u proleće, kada izlazimo malo iz prostorija gde vežbamo i u prirodi zajedno roštiljamo – kaže Nenad Milenković, predsednik ovog udruženja, rodom iz Beograda.

Kristina Majer ističe da je vrlo zadovoljna i srećna kada se deca igraju i druže.

– Moj muž je Švajcarac i nama je drago što naša deca igraju u srpskom folkloru i uče srpske običaje i našu tradiciju – kaže za “Vesti” Kristina Majer.

– Sviđa nam se familijarna atmosfera u našem udruženju, mnogo ima pažnje prema deci, mi smo mladi članovi u ovom udruženju, ali su nas veoma dobro primili – navode Snežana i Nenad Stanković.

Nazdravili s najvrednijim

Uvek posle Vetinger fešte uprava ovog udruženja organizuje večeru za sve one koji su radili u šatoru tokom trodnevnog festivala, Tada se napravi rezime, podsete lepih trenutaka i anegdota koje su doživeli na toj fešti. Uvek izaberu i najboljeg radnika “Abraševića” na toj fešti, a to priznanje ove godine pripalo je Marku Majeru. Tim povodom sa Majerom su i na ovom izletu nazdravili Tanja Stanković i Nenad Milenković.