Lična arhiva
Teško detinjstvo: Sava Barbu

Verni čitaoci “Vesti” svojevremeno su obezbedili krov nad glavom samohranoj majci Vuki Barbu , na čemu im je beskrajno zahvalna.

Ovih dana ova majka iz Mramorka kod Kovina dobila je vredan dar iz Sidneja od Teodora u vrednosti od 200 dolara.

– Hvala divnom Teodoru, hvala mu na ovom poklonu. Baš nas je spasio. Novac je za lekove i pelene. Hvala mu što nas je pomogao mada nas i ne poznaje – kaže uplakana Vuka.

Ona kaže da joj je kuća puna vlage, Đ sinčić Sava je bolestan. Ona pored ovog mališana ima i 13-godišnje Davora i Dijanu.

Vuka kaže da ne bi zvala i tražila pomoć da joj nije hitno.

Ova hrabra žena svojevremeno je bila i žrtva nasilja

– Nemam više kome da se obratim osim dobrim ljudima u dijaspori koji su uvek imali razumevanja za mene i moju decu. Posebnu zahvalnost dugujem dobrim ljudima u Australiji i evo sada Teodoru. Nek Bog podari sreću njemu i njegovoj porodici – kaže Vuka.

Kada je dete u kući bolesno, nevoljama nigde kraja.

– Takav život je sam po sebi gorak i mi smo na to navikli. Nije lako moliti za pomoć, ali upravo zbog dece budete prinuđeni na to – kazala je 43-godišnja Vuka.

Kontakt

Svi plemeniti čitaoci “Vesti” koji mogu i žele da pomognu Vuki Barbu da sina Savu odvede na neophodne terapije i preglede, mogu stupiti sa njom u kontakt putem telefona na broj: +381 60 300 64 02 i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći. Pomoć iz Srbije, mogu uputiti i direktno na njen račun otvoren u Direktnoj banci na broj: 150-5501001921999-58, adresa je Svetozara Markovića, Mramorak. Na usluzi je kao i uvek i Redakcija “Vesti”.