Lična arhiva
Najboljima su dodeljene medalje

Udruženje Srpsko omladinsko prijateljstvo (SOP) Roterdam organizovalo je Kros RTS-a, a više desetina dece od četiri do 14 godina, između ostalih i deca koja pohađaju Srpsku dopunsku školu u Roterdamu, trčalo je na terenima Atletskog kluba Fortijus u Dordrehtu. Kros je i ove, kao i prošle godine bio humanitarnog karaktera, a sakupljena sredstva namenjena su atletskim klubovima Atletik i Akademac iz Bijeljine iz Republike Srpske.

Uz prisustvo brojnih zvanica, dece i roditelja, prisutnima su se prigodnim rečima obratili Ksenija Milenković, ambasadorka Republike Srbije, i otac Milan, ispred SPC, a nadmetanje je svečano otvorio Milan Vukas, predsednik Udruženja SOP.

Devojčice na startu

Posle svečanog otvaranja, deca su trčala za svoje drugare iz Bijeljine. Bučnim navijanjem i aplauzima su ih bodrili roditelji i okupljeni gosti. Posle toga su deca imala priliku da navijaju za mame i tate koji su takođe trčali.

Po završetku trka, najboljima je ambasadorka Milenković uručila medalje, a svi učesnici su dobili diplome Krosa RTS i prigodne poklon paketiće. Na kraju dana organizovana je i tombola kojom je Udruženje SOP iznenadilo najsrećnije učesnike.

Zajedno do cilja

Bio je to ne samo uspešan sportski dan, već i prilika za lepo druženje srpske zajednice u Holandiji.

Udruženje Srpsko omladinsko prijateljstvo Roterdam od 2010. u Holandiji organizuje Kros RTS za dijasporu, trke za decu i roditelje, i za to je dobilo mnoga velika priznanja i nagrade Republike Srbije.