EPA/Will Oliver
Rijana

Mali trikovi za ulepšavanje mogu da stvore veliku lepotu! Iako mnogi misle da se slavne dame kupaju u zlatu i da su ogrnute svilom i kadifom, one neretko obelodane rutinu ulepšavanja i zapanje javnost.

Ne – nisu u pitanju skupoceni tretmani, već oni koji mogu da se urade u četiri zida, uštede novac i zahtevaju namirnice i kozmetiku koju mahom svi imaju u domu.

Lepotica Prijanka Čopra je poznata kao žena punih usana koje uvek izgledaju savršeno.

– Veoma mi je važno da mi usne deluju privlačno, jer su one upečatljive na mom licu. Zato ih skoro svako jutro istrljam šećerom i medom ili morskom solju i ružinom vodom.

Glumica Margot Robi takođe vodi računa o usnama. Ona se gnuša kupovnih balzama, jer smatra da oni više isušuju nego što pomažu.

– Koristim kremu za negu bradavica kod dojilja kao labelo. Mnogima je to bizarno ali ona ne samo da hidrira, već u sebi nema štetnih hemikalija. Ovaj trik koristim maltene ceo život.

Mada osmišljava i prodaje kolekciju šminke, Rijana ističe kako dame mogu da se doteraju i sa malo novca. Slavna pevačica sa Barbadosa otkriva da često upotrebljava svetlucavu zlatnu senku za oči umesto skupocenih hajlajtera.

Karmin za sve

Glumica Dru Barimor ima svoj kanal na društvenim mrežama gde isprobava kozmetičke proizvode. Tamo je obelodanila da prepoznatljivi crveni ruž, koji koristi godinama, maže i umesto rumenila na obraze. Model i glumica Emili Ratajkovski takođe pribegava ovom triku i navodi da tako štedi novac i ne razmišlja da li ima punu torbu kozmetike.