MN Press
Dragan Škrbić

Rukometni klub Crvene zvezde počeo je da se konsoliduje. Posle godina u kome je sve spalo na “jednog čoveka” nedavno je tim iz Ljutice Bogdana dobio nove ljude u Upravnom odboru. Među njima jedno dobro poznato lice – Dragan Škrbić. Nekadašnji robusni pivotmen vratio se u klub iz koga je otišao u svet, pa se prvo pitanje nametnulo: Šta ga je “nateralo” da se prihvatite posla u Zvezdi?

– Niko! Nenad Peruničić, koji je tu već dugo, otkako je prestao da igra, borio se sa svim dobrim i lošim stvarima, predložio mi je da dođem u klub. S obzirom na to da Crvena zvezda ima ambicije da se vrati na, da kažemo, staze stare slave, prihvatio sam predlog. Crveno-beli zaslužuju da budu u vrhu našeg rukometa, kao klub koji ima možda i najveću istoriju od svih naših klubova, tradiciju, navijače. Takođe, smatram da zaslužujemo da se nama, koji smo igrali u Zvezdi (ja sam najlepše trenutke proveo tamo), pruži prilika da možemo da damo doprinos da taj klub bude još veći. On je veliki po imenu, ali da bude veći nego što trenutno jeste – priča Dragan Škrbić za “Vesti”.

Sigurno nijedan klub ne može da se pohvali da u istom trenutku u klubu ima nekoliko legendi, nekadašnjih saigrača u reprezentaciji – Peruničića, Škrbića i Milosavljevića?

– Tu su i Anton Bukelić i Ognjen Kajganić. Bukelić je igrao u Zvezdi duže od mene, tu je ponikao, to mu je matični klub. Svi imamo zvezdašku istoriju. Mislim da tako i treba da bude, da u klubovima bude uključeno što više bivših igrača. Mi smo svako na svojoj poziciji – Žikica je trener, Nenad je direktor, Ognjen sportski direktor, ja sam “samo” u upravi kluba. I dok smo nas trojica bili u nacionalnom timu, uloge su nam bile drugačije. Tako je i danas, iako smo u istoj ekipi. Trebalo bi da se što više nekadašnjig rukometaša uključi u rad i klubova i saveza – zaključuje Škrbić.

Finansijska stabilnost

Šta podrazumeva plan da se Zvezda vrati na staze stare slave? Da li je on oročen?

– Prvi posao koji imamo je da se klub stabilizuje i finansijski i organizaciono. Neki imperativ rezultatski ne postoji. To je ono što mogu da kažem za širu javnost, to što mi pričamo međusobno i mislimo, da imamo dobru ekipu koja već sada ima mogućnosti da napravi relativno dobar rezultat, da bude u vrhu našeg rukometa, to je neka druga stvar. Mislim da je pored sportskog dela, ovaj drugi, stabilizacija finansijska i organizaciona, što je bio problem do sada, bude otklonjen.

Zvezda mora da bude klub svih nas

Odavno se nije desilo da pored imena Crvena zvezda stoji sponzor!

– Tačno tako! Sada imamo sponzore, više njih. Pored Grundfosa, tu su i Telekom, Dunav osiguranje, Soker bet, trudićemo se da ih bude još više. S obzirom na to da sam zvanično tek desetak dana u klubu, ne mogu da pričam o planovima, strategijama i ciljevima, jer je sve još sveže, ali sigurno ćemo se truditi da pojačamo, pre svega, taj organizacioni i finansijski deo. Lično, motiv mi je da Zvezda bude klub svih nas, koji smo igrali u njoj, da svima budu otvorena vrata i da im to bude mesto gde će da dođu, osećaju se kao kuće i budu ispoštovani. Mislim da Crvena zvezda to zaslužuje.

Škrbić zaključuje:

– Prihvatio sam to, da Zvezda ne može da bude na plećima jednog čoveka, kao što je bila do sada na leđima Nenada Peruničića. Mora da ima grupu ljudi, tim koji će da doprinose uspesima!