Z. Vicelarević
Prepune prostorije SKC: Lomljenje slavskog kolača

Uz veličanstven program u kome su deca imala glavnu reč, kako i pristaje školskoj slavi, u Srpskom kulturnom centru u Ofenbahu je proslavljen Sveti Sava.

Slavsku zdravicu izgovorili su Marko Čorlija, u ime familije Čorlija koja je kum i domaćin ovogodišnje slave i Robert Jovanovski, predsednik SKC. Dobrodošlicu gostima i članovima poželeo je Goran Tomić, menadžer SKC. Himnu Svetom Savi izvanredno je izvelo Pevačko društvo “Stevan Mokranjac” kojom je počeo program.

Svetosavsku priredbu su pripremili učenici dopunske škole na srpskom jeziku u Hesenu i nastavnica Sonja Zrnić. U programu su učestvovali i o Svetom Savi recitovali: Natalija Đekanović, Jana i Nikola Bekić, Simona i Marko Babić, Lazar Navalušić, Nikolas i Petros Gkimpis, Babić, Anastasija Crnogorac, Anastasija Tahu, Natalija i Nikolina Radulj, Milica Isailović, Teodora Milovanović i Vladimir Mišović. Besede o prosvetitelju čitale su: Sara i Marija Tomić i Magdalena Milovanović. Kada je Simona Babić u pratnji “Mokranjca” zapevala “Usnila je dubok sanak”, od lepote pesme i predivnog glasa cela sala je zanemela, a i po koje oko je zasuzilo.

Otac Neđeljko Đokić je lomio kolač sa familijom Čorlija, decom i gostima, a potom održao besedu. Porodica Čorlija, Vukan, Radinka, Danijela i Marko su treći put kumovali u Srpskom kulturnom centru.

– Bio sam dugogodišnji član SKC i ovde igrao u folkloru. Tako da je moja moralna obaveza bila da kroz kumstvo centru vratim na neki način ono što sam ovde dobio još kao dete – kaže za “Vesti” Marko Čorlija.

Njegova supruga, kuma Danijela dodaje da je program bio divan i da je ovo možda najlepša slava koju pamti.

Slavi u Srpskom kulturnom centru je prisustvovao i Branko Radovanović, generalni konzul Srbije u Frankfurtu.

Slavio se i rođendan

Kuma Radinka, Markova majka, je rođena na Svetog Savu pa je imala dva razloga za slavlje i kako sama kaže, šta će ti lepše nego kad slaviš i rođendan zajedno sa ovim dobrim narodom.

Čast i odgovornost

Kumovi slave sledeće godine biće Aleksandar i Bojana Tepšić iz Kenigštajna:

– Za nas je to velika čast da kumujemo i budemo domaćini slave kluba kao što je SKC Ofenbah. To je ujedno i velika odgovornost koju smo prihvatili i potrudićemo se da budemo dobri domaćini – kaže Aleksandar Tepšić.