EPA/Sergei Ilnitsky

Hrvatska pevačica Nina Badrić je bila prava “glasnogovornica” muzičke industrije, pošto je u više navrata skretala pažnju javnosti na težak položaj pevača i muzičara, jer im je zbog pandemije korona virusa onemogućeno da nastupaju i zarađuju.

Ona se tako javno obratila vlastima Hrvatske i zamolila ih da što pre omoguće pevačima da počnu da rade, posle čega je dobila javnu ponudu za nesvakidašnji posao. Naime, žena je u komentaru ispod njene objave na Fejsbuku ponudila Nini Badrić da dođe kod nje u nadnicu i vadi krompir za 300 kuna dnevno (4.700 dinara). Pevačica je ovo shvatila kao ismevanje njene trenutne situacije i situacije u kojoj su se našle njene kolege muzičari, koji zbog korona virusa nemaju nastupe već skoro pola godine, što znači da nemaju ni zaradu.

Zbog toga se na svom Instagram nalogu obratila jednom kratkom porukom za sve ljude koji se, prema njenoj proceni, šale sa njenom situacijom.

– Naslađivati se nad bilo čijom nevoljom poraz je ljudskosti – kratko je napisala, zbog čega je dobila podršku svojih koleginica.

I pevačica Neda Ukraden apelovala je na nadležne organe da u okviru pomoći za preduzeća, privrednike, biznismene, finansijski pomognu i pevačima koji ne rade zbog epidemije i nemaju novčana primanja. Nedin apel izavao je lavinu komentara. Aca Lukas istakao je da pevači u normalnim uslovima zarađuju više nego drugi, te da oni treba da budu oni koji će primati pomoć.

– Mislim da u ovoj situaciji to nije potrebno i ne bi trebalo. Ima mnogo ugroženijih grupacija ljudi. Mi u normalnim okolnostima zarađujemo mnogo bolje nego drugi. Zbog toga ne bi trebalo da tražimo tako nešto i da budemo na tom spisku pomoći, već da budemo oni koji pružaju pomoć – rekao je svojevremeno Lukas.

Na setu pod opremom

Zbog korone prekinuta su i snimanja brojnih serija i filmova. Čim su mere malo smekšale, nastavljeno je sa radom. “Kamiondžije”, “Vreme zla”, “Južni vetar 2″, Ubrzanje”, “Kralj”, “Jugoslovenka”, “Toma”, “Bilo jednom u Srbiji”, “Nečista krv”… samo su neki od ostvarenja koja su završena ili se trenutno snimaju širom naše zemlje.