Lična arhiva
LIGA POSTAJE TRADICIONALNA: Učesnici sa Aleksandrom Stankovićem (sedi prvi sleva)

Ribolovačka sekcija Kulturno-sportskog društva Bambi organizovala je četvrto, završno kolo, Bambi lige 2021, takmičenja ribolovaca. Svi pecaroši su dobili medalje kao znak zahvalnosti za učešće, a ove godine su ulovili ukupno 971 kilogram ribe. Organizatori se nadaju da će sledeće sezone biti još više takmičara i ulova. Na jezeru Nustajh, koje je Bambi zakupio, takmmičenje je obeležio Andreja Ranić, koji je uspeo da ponovi uspeh od prošle godine osvoji Bambi ligu 2021, a ujedno je bio najbolji i u četvrtom kolu.

– Posle završenog finala pristupili smo detaljnom sabiranju sveukupnih rezultata i proglašenju pobednika. Ove godine smo odlučili da obezbedimo lep ambijent u kojem smo uručili nagrade takmičarima, kao i plakete našim sponzorima koji su podržali Bambi ligu 2021 – objasnio je Vladan Radojković Lula, koji je uz Dejana Jovića, predsednika Ribolovačke sekcije, jedan od najagilnijih članova.

ODBRANIO TITULU: Andreja Ranić

Plaketa je dodeljena i Joviću, za sve što je radio i dalje radi za Ligu i jezero u celini.

– Sve poslove u vezi sa takmičenjem svesrdno su pomogli svi članovi odbora našeg jezera i ja im najiskrenije zahvaljujem na radu i pomoći – istakao je Jović.

Svi su nestrpljivo čekali veliko proglašenje koje je počelo posle ručka tokom kojeg su ribolovci ipak uživali u jagnjetini. Prigodnoj svečanosti proglašenja najboljih i dodeli pehara prisustvovao je i Aleksandar Stanković, predsednik KSD Bambi, kome je uručeno priznanje namenjeno društvu kao glavnom organizatoru.

Inače, četvrto kolo je obeležila besprekorna organizacija, kao i u prethodna tri, a takmičari su bili vrlo korektni i skoro maksimalno ispoštovali pravilnik.

Za takmičare i sponzore pripremljena su brojna priznanja

– Bilo je nekoliko opomena, ali sve se završilo u sportskom duhu. Upecano je ukupno 294.49 kilograma ribe, 57 komada, a na ulov je uticala promena vremena i pad temperature – kaže Radojković.

Četvrto kolo osvojio je Andreja Ranić upecavši 136.5 kilograma ribe, ujedno je ulovio i najveću ribu poslednjeg kola takmičenja, šarana teškog 12.27 kilograma.

Drugo mesto pripalo je Jovanu Petroviću koji je ulovio 34.91 kilograma, dok je treće mesto osvojio Dušan Dabizljević sa upecanih 34.57 kilograma ribe.

Potom je usledilo proglašenje najboljih za celu Ligu. Ovogodišnji prvak je Andreja Ranić, koji je uspeo da ponovi uspeh od prošle godine. On je ulovio ukupno 197,6 kilograma ribe i osvojio novčanu nagradu od 700 evra i pehar u obliku šarana teškog 4,5 kilograma, kao i pakete ribolovačke opreme, dar sponzora.

Ribolovci su kraj lige zasladili jagnjetinom

Drugo mesto osvojio je Jovan Petrović sa ukupnim ulovom od 125.81 kilogram. Njemu su pripali nagrada od 400 evra, pehar u obliku šarana težak tri kilograma i paketi sponzora.

Sveukupno treće mesto osvojio je Kristi Petreski sa ulovljenih 91.54 kilograma ribe. Uz pehar u obliku šarana težine 1.5 kilograma dobio je 250 evra i paket firme Dudi Bait.

Nagradu za fer-plej osvojio je Zvonko Ilić, koji je pored pehara dobio i paket sponzora.

Prigodna priznanja su dodeljena i sponzorima Bambi lige 2021 firmama Lula’s baits, MT Reiningung, Skoza Baits, Dudi bait i Sanibay.

Dušan Dabizljević

Nagrada i za najmanje bodova

Titula Lula’s Baits winner – takmičar sa najmanje sakupljenih bodova iz sva četiri kola, pripala je Dušanu Dabizljeviću, koji je pored velikog pehara dobio i nagradu sponzora.

Najveći šaran

Za najveću ulovljenu ribu tokom Bambi Lige 2021 nagradu je dobio je Kristi Petreski, koji je ulovio šarana teškog zavidnih 21,18 kilograma. Pored pehara Petreski je dobio novčanu nagradu sponzora MT Reinigung, kao i nagradu firme Skoza Baits.

NAJBOLjEM NAJVEĆI PEHAR: Dejan Jović, Andreja Ranić i Vladan Radojković

Bistro i dogodine

– Za kraj ovog našeg druženja želimo da pozdravimo sve učesnike i naše pratioce na društvenim mrežama, velikim ribolovačkim pozdravom “Bistro”. Do sledeće lige koja će sigurno biti održana naredne godine 2022. kao već tradicionalno takmičenje. Ova je bila druga, dogodine treća. Uz poziv da nam se pridružite, živi, zdravi i veseli bili, i dobro nam došli u naš i vaš Bambi Beč – poručili su Dejan Jović i Vladan Radojković.

Nije kraj sezone

Završetak Bambi lige nije i kraj sezone. Na jezeru Nustajh će biti organizovano ekipno takmičenje u trajanju od 50 sati . Od petka 22. oktobra do nedelje 24. štapove će ukrstiti 10 ekipa, na koliko je ograničen broj učesnika, pa u Baabiju pozivaju da se zainteresovani što pre prijave.