M.N.
Pobednik Branko Vukomanović

Srpsko ribolovačko udruženje iz Melburna nastavilo je 12 godina dugu tradiciju takmičenja u seniorskoj konkurenciji.

Pored reke Mari u mestu Matura u Novom južnom Velsu okupili su se zaljubljenici u ribolov,a konkurencija je bila zaista žestoka. Upecano je mnogo ribe, ali da bi se osvojili pehar i novčane nagrade bilo je potrebno uloviti Marikoda.

Takmičenje je počelo je ujtro i svakom je bilo dozvoqeno da peca sa dva štapa. Najveću ribu ulovio je Branko Vukomanović, marikoda 90 centimetara dugačkog i 11 kilograma teškog. Na žalost, riba je vraćena u vodu jer prelazi dozvoqenu veličinu. Druga nagrada, takođe za marikoda, pripala je Miši Atlagiću.

On je ulovio ribu od 50 centimetara i 1,9 kilograma, koja je po pravilima takođe vraćena u reku. Treću nagradu osvojila je Verica Marković za marikoda od 50 centimetara i 1,770 kilograma. I ovaj marikod je imao sreće da bude vraćen u reku.

Pobedniku Vukomanoviću pripala je novčana nagrada od 300 dolara, Atlagiću 200, a Verici Marković 100 dolara. Pobednicima su uručeni i zaista sjajni pehari koji će krasiti njihove vitrine.

Ribolovci su najviše vremena proveli u razgovoru oko vatre do kasno u noć. Mirisi iz kotlića i s roštilja su dopirali sa svih strana. i četiri dana druženja će svima ostati u dugoj i lepoj uspomeni do sledećeg takmičenja.

Milutin Ćirić Ćira sa svojim kotlićem

Zamirisali papci
Vreme je bilo skoro idealno. Mnogi su spavali u šatorima, a neki u krevetima u kolima. Na svakih tridesetak metara noć i dan gorela je vatra, a u kotlićima su se krčkala razna jela. Najukusniji su izgleda bili svinjski papci Milutina Ćirića. Slično su pripremili Džimi Milisavljević sa svojom grupom kao i Milan Čanadan, ali i predsednik ovog udruženja Tomo Antonić.

S leva – Branko, Verica, Miša, Vlado, Ćira i Tomo

Biće i zabava
Srpsko ribolovačko udruženje iz Melburna planira do kraja ove godine održi tradicionalnu zabavu i još jedno takmičenje, a termini će naknadno biti određeni. Sve članove će na vreme putem SMS-a obavestiti sekretar i blagajnik Vlado Dulović.