M. Karović

Redovna stipendija od 50 evra naše koleginice M. E. iz Frankfurta i ovog meseca stigla je za brucoša Bojana Mijatovića (19) iz Novog Grada za nastavak njegovog školovanja u Beogradu. Bojan ukazano poverenje opravdava izuzetnim uspehom na fakultetu.

– Budući da sam još tokom jula dao sam većinu ispita, a položio sam i najteži – anatomiju, čime sam i dao uslov za upis u narednu (drugu) godinu, nova predavanja čekam spreman i zadovoljan. Pored fakulteta, igram fudbal, a ponekad i sudim na utakmicama. To mi je glavna preokupacija. Sport u svakom smislu. Leto sam proveo kod majke u Novom Gradu. To mi je prijalo, a sada se vraćam obavezama. Mojoj dobrotvorki, kao i uvek, želim svu sreću. Hvala što me ne zaboravlja i svakog meseca usrećuje. Teško je i zahvaliti se na pravi način nekome ko evo već i treću godinu zaredom bez prestanka šalje iskrenu podršku i stipendiju svakog meseca koja mi mi mnogo znači. Njenoj porodici i njoj želim sve najbolje u životu, zdravlje i svaku sreću – rekao je mladi Bojan Mijatović, koga život nije mazio.

Njegov teča Stevo Basta, koji je preuzeo brigu o ovom mladiću kao o rođenom detetu posle tragedije u njegovoj porodici, prezadovoljan je njegovim uspehom. Često ističe da je stipendija dobrotvorke iz Frankfurta predstavljala podsticaj za Bojana da nakon srednje škole, ipak, krene na studije, što se pokazalo kao veoma dobra odluka za ovog mladića.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.