Lična arhiva
Sve za naslednicu: Svjetlana Kljajić sa ćerkom

Da život zna da bude surov najbolje je iskusila bolesna Svjetlana Kljajić, samohrana majka iz Sključana kod Kozarske Dubice. Ova tridesetpetogodišnjakinja pre 15 godina preživale jedno od najopasnijih neoroloških oboljenja (Guillain-Barre sindrom).

Svjetlana je tada pala u komu, rodila zdavu devojčicu, ali je ostala nepokretna.

Ove hrabre majke petnaestogodišnje Jovane veoma često se sete njeni prezimenjaci Kljajići iz Australije na čemu im je beskrajno zahvalna. Njihove donacije uvek joj mnogo znače. Ona živi sa majkom Milkom i ćerkom Jovanom, a skromna majčina penzija i njena socijalna pomoć je prihod od koga se njih tri izdržavaju.

Skromna žena kaže da besparica pogađa sve, a naročito bolesne ljude, kojima su neophodni lekovi. Što se tiče stanja njenih nogu, ona kaže da svaki dan ima sve više osećaja, ali da joj je neophodna i rehabilitacija. Sve to je skupo, košta, a i majka Milka sve više ide kod lekara, a i njene terapije koštaju.

Svjetlana je ponosna na ćerku Jovanu koja je odličan đak, a majci pomaže u svemu. Presvlači majku, pomaže joj da se razgiba.

– Osećam reflekse u nogama, što je dobro, ali terapije su mi neophodne, I majku Milku sve više pogađaju bolesti: boli je kičma, kuk, ima astmu, visok pritisak – priča nam Svjetlana.

Kako pomoći

Zahvaljujući plemenitim čitaocima širom sveta, koji često misle na Svjetlanu, o njenoj teškoj sudbini pišemo skoro deceniju i po. Svi ljudi dobrog srca koji mogu i žele da joj pomognu da prebrodi i ove teške dane, mogu stupiti sa Svjetlanom Kljajić u kontakt na broj telefona: 00387 65 251 654 i dogovoriti se o načinu slanja i dostavi pomoći.