D. P.
Prota Mićić sa parohijanima

Osim o prelepo sređenom hramu Svetog oca Vasilija Ostroškog, vredni parohijani u Lincu i okolini, sa protom Draganom Mićićem, brigu vode i o spomen-kapeli, koja se gradi na Italijanskom vojnom groblju kod Mauthauzena.

Izgradnja ovog zdanja, koje će podsećati na 8.000 Srba saharanjenih na tom mestu u Prvom svetskom ratu, privodi se kraju.

Lepo vreme je ovog puta iskorišćeno da se uredi prostor oko kapele. Željko Malešević, član Upravnog odbora za izgradnju ovog verskog objekta i nekoliko parohijana, među kojima je bilo i dece, “latili” su se lopate i dodatno ulepšali prostor. Bio je prisutan i prota Mićić, koji se zahvalio učesnicima ove radne akcije u ime crkvene opštine Linc.

Na ovim okupljanju je za subotu 16. novembra na praznik Đurđic, najavljeno predavanje i koncert duhovne muzike povodom obeležavanja 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Na temu “Srpska pravoslavna crkva na području Češke i Slovačke” govoriće protojerej-stavrofor Srđan Jablanov iz Praga. U programu učestvuju Praški muški kamerni hor, Pevnica crkvene opštine Linc i učenici veronauke i srpskog jezika pri hramu Svetog oca Vasilija Ostroškog. Svečanost počinje u 17 časova u hramu u Lincu.