Lična arhiva
STIPENDISTI: Darinka, Lazar, Dimitrije i Ljubica

Na adresu orahovačke Gimnazije na Kosmetu proteklih dana stigle su i uručene mesečne stipendije dobrotvora O. V. iz Sidneja. Po 120 dolara, pored Stefana Pendića iz Đonlija sa Golije, dobili su Dimitrije Radić, Ljubica Micić, Darinka Ulamović i Lazar Grković.

– Stipendije od O. V. podelili smo Dimitriju, Ljubici, Darinki i Lazaru. Kao i ranije obradovali su se i šalju pozdrave dobrotvoru uz želju da ga Gospod nagradi dobrim zdravljem i svim dobrima, baš kao i njegovu porodicu. Četvoro stipendista našeg dragog O. V. su đaci trećeg razreda naše Gimnazije i stipendija im mnogo znači. Najveći deo, kako su mi rekli, troše na užinu u školi gde provode celo prepodne, ali uvek odvoje malo novca da sebi kupe nešto od garderobe, neku svesku, knjigu, pribor… U međuvremenu, dobili smo stipendiju za još jednog učenika od Srpskog sabranja Baštionik iz Banjaluke, a za ostale đake još se niko nije javio. Videćemo kako će dalje biti. Vama neizmerno hvala – poruka je profesorke Olivere Radić iz orahovačke Gimnazije.

Dok smo ispisivali navedene redove, ovaj divni čovek sa dalekog kontinenta uputio je još jednu stipendiju od ukupno 600 dolara, koja će, kao i uvek na isti način u protekle tri godine, stići svima kojima je namenjena, o čemu ćemo pisati u jednom od narednih izdanja našeg lista.