Pixabay.com
Odmor u izobilju: Ostrvo Palma u Dubaiju

Pojedinci s dubljim džepom lako bi mogu da pobegnu iz sveta pritisnutog pandemijom korone i da na plaži u Dubaiju sačekaju neke bolje dane i mirniju situaciju.

Ovo je suština reklamne poruke “Zbogom, korono” koju u luksuznom paketu nudi jedan londonsku klub. Cena spasonosnog egzila je 45.000 evra. U aranžman je uključen 21 dan s punim pansionom, odmorom na plaži, boravak u vili s bazenom i poslugom koju čine kuvar i drugo osoblje, a poseban mamac su dve vakcine Fajzera, za svaki slučaj.

Doduše i u Dubaiju važi obavezno nošenja maski i držanje bezbednog odstojanja, ali je tamo, za razliku od većine ostalih država u svetu, sve otvoreno – plaže, hoteli, restorani i butici.

Ujedinjeni Arapski Emirati su gomilom novca obezbedili sve jer su posle Izraela drugi na planetarnoj listi onih koji su najviše isprednjačili u ekspresnom vakcinisanju stanovništva. Do sada je vakcinisano dva miliona ljudi, od ukupno 10 miliona. Do kraja marta to će obaviti polovina stanovnika bogatih Emirata.

Nemački mediji koji su preneli ovu vest o skupoj ponudi bekstva od zaraze “kiselo” porede ove podatke o broju vakcinisanih sa svojom zemljom gde je do sada cepljeno 1,8 miliona od ukupno 83 miliona stanovnika.