Vesti
Učesnici prazničnog pesničkog okupljanja

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs, obeležen je i u udruženju Bečke poete uz vaskršnju zakusku, farbana jaja i neizostavnu poeziju.

U prazničnom pesničkom popodnevu učestvovali su Mirel Tomaš, Stana Rakić Dokić, Marijan Denkov Makedonski, Mijo Ćurkin, Valentina Votipka Tot, prijatelji i novi članovi kluba koji su se nedavno pridružili.

U “ime knjige”, Mijo Ćurkin je izdvojio tekstove koji govore o ljubavi, iz novog dela koje je predstavio okupljenima.

Valentina Votipka Tot recitovala je tekst iz knjige “Samo za jedan kamen pod glavu”, koji na komičan način opisuje neuspešno traženje posla na zapadu.

Pored poezije, bilo je i glume, pa su Stana Rakić Dokić i Marijan Denkov Makedonski izveli scenu pod naslovom “Lek za penzionera”.

Katarina Marković i Valentina Votipka Tot su čitale zagonetnu priču pod naslovom “Šef dobio otkaz”, čije razrešenje je usledilo tek na kraju druženja.

Pored čitanja poezije, vaskršnje popodne završeno je onako kako i dolikuje – kucanjem šarenim uskršnjim jajima, u kojem nije bilo važno ko je pobednik.

– Važno je da smo se zabavili i uživali, uz knjigu, na ovaj porodični praznik, uz sve što su nam domaćini večeri pripremili, a to su bile Ramiza Beganović i Stana Rakić Dokić – rekla je Mirel Tomaš, predsednica udruženja Bečke poete.