EPA/Valdrin Xhemaj
Kadri Veselji

Lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti iskoristio situaciju oko pandemije za usvajanje rezolucije za pregovore sa Beogradom posle ponoći u parlamentu.

Veselji je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da Kurtijev potez dokazuje da ova vlada i premijer predstavljaju nacionalnu opasnost.

“Pokazalo se da vanredna sednica o budžetu, koju je sazvao premijer, nije imala svrhu da odobri budžet već da dovede Aljbina Kurtija za sto dijaloga sa Srbijom“, napisao je Veselji na Fejsbuku.

“Oni su sazvali vanrednu sednicu o budžetu. Zloupotrebili su zabrinutost građana zbog pandemije koronavirusa, koja je već široko rasprostranjena u nekim delovima naše zemlje, takođe zbog neefikasnosti vlade da spreči njeno širenje. Namerno su isključili opoziciju iz donošenja zakona o budžetu. Izdali su građane i obećanja. I, baš u vreme izolacije SAD i sankcija Kosovu, nisu se bavili osnovnim problemom – taksom, već su samo razmišljali o sebi, kako da se sastanu sa srpskim predstavnicima u dijalogu donevši rezoluciju posle ponoći”, napisao je Veselji.

Prema njegovom mišljenju, takav potez je neodgovoran i govori o aroganciji ove vlade i premijera Kurtija.

“Ova vlada i ovaj premijer su nacionalna opasnost. Ali građani će se usprotiviti prevarama. Kosovo, pre svega, pripada ljudima koji ga vole, rade za njega i ne dozvoljavaju da mu se nanosi šteta”, napisao je Veselji na Fejsbuku.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime