M. Stanković
Razmena darova: Svi učesnici zabave

I ove godine je Savet roditelja Srpske dopunske škole „Sveti Sava“ u Bremenu organizovao popodnevno druženje uoči srpske Nove godine u prostorijama Srpskog kulturnog centra Bremen. Pripremljena je novogodišnja tombola i to tako što svaki učesnik i đak i roditelj, donosi lepo upakovan poklon koji je kasnije izvlačen na tomboli. Svi su dobili i broj za tombolu, a onda je na osnovu izvučenog broja svako od prisutnih bio i srećni dobitnik. Pokazalo se da je to zgodno smišljena razmena darova.

Proslava je počela uz „Bože pravde“.

Svi učesnici su uživali u veselom darivanju. Brojevi su deljeni izvlačenjem iz šešira, a potom su iz šešira izvlačene i nagrade. Taj posao su izveli čika Tomas, Borislav i Ilinka Marjanović, Danilo Bojanić Monteiro i David Medaković, koji je prvi put učestvovao u tomboli.

Izgleda da je sreća svim učesnicima bila naklonjena, jer se svako silno obradovao. Među poklonima je najviše bilo slatkiša, ali i knjiga i korisnih predmeta.

Tokom popodneva druženje je proticalo uz slatkiše, kafu, sokove, prijatne razgovore i muziku za decu koju je odabrao i produkovao Borislav Marković.

Slavica Medaković, majka Davida i Helene zadovljno je komentarisala:

– Mi smo ove godine prvi put na proslavi. Mnogo nam je lepo, a ja sam dobila predivan poklon. Možda najvredniji. Sportsku tašnu sa grbom Srbije.

Jelena Bikicki je svoj poklon odmah koristila.

– Baš mi se sviđaju ove rukavice, kapa i šal, a naročito što su narandžaste boje.

Mala Sofi Marković je sijala od zadovoljstva koliko je bila oduševljena dobitkom da je svoju radost prenela i na starije drugarice, a i hvalila se svima: „Vidi dobila sam čizmicu!“

Mateja Strugar je dobila sve što voli: „Dobila sam sapunčiće za kupanje u kadi.“

Ove godine su se u tombolu uključili i predsednik SKC „Bremen“ Borislav Marković koji je doveo sve tri svoje ćerke kao i Slobodan Marković, član uprave SKC sa sinom Davidom inače roditelj tri đaka.

Druženje je završeno pesmom „Kad si srećan“, osmesima i lepim željama za predstojeću godinu.

U aprilu 7529. godina

Razgovaralo se i o starom računanju vremena kod Srba, o najstarijem kalendaru po kome je 2020. godina u stvari 7529. ali će nastupiti u aprilu.

Domaći kolači

Domaće kolače i obilje slatkiša za posluženje pripremile su: Ivana Nikolić, Dragica Bojanić, Slavica Milutinović sa ćerkom Jelenom i Željka Jovanović sa sinom Vanjom kao i Sava Matejić uz pomoć majke Sonje.