Hadži Marko Vujičić
Veljko Mijailović

Predsednik Policijskog sindikata Srbije, Veljko Mijailović poručuje da “Vesti” po svaku cenu moraju da opstanu jer su, kao jedine dnevne novine za srpsku dijasporu, most otadžbine i rasejanja.

– Apsolutno smo svesni kroz šta “Vesti” trenutno prolaze, a ti udari na njih nisu ni malo slučajni. Cilj je da srpska dijaspora ostane bez svog jedinog dnevnog glasila koje ne kalkuliše sa nacionalnim interesima. Ali mnogo je važnija poruka koja bi se eventualnim gašenjem “Vesti” poslala državi Srbiji. Uveren sam da je naša država prozrela tu prljavu igru da se glas njenih građana više ne čuje na svim kontinentima – ističe Mijailović.

On kaže da Policijski sindikat Srbije već godinama unazad prolazi kroz istu vrstu pritisaka kroz koju danas prolaze “Vesti”.

– Još od 2009. godine kad smo postali punopravni članovi Evropske policijske unije, traju i pritisci da policijski sindikat tzv. policije Kosova uđe u članstvo ove najrespektabilnije organizacije. Svesni da bi se time legalizovala ne samo njihova nazovi policija, već i samoproglašena država, na svaki način pokušavamo i uspevamo da to sprečimo. Do sada je bilo više desetina prikrivenih, ali i otvorenih pretnji i ucena da odustanemo. Na poslednjoj konferenciji Evropske policijske unije trebalo je da se dnevni red uvrsti i njihova kandidatura, ali zahvaljujući odličnim odnosima sa policijskim sindikatima vodećih evropskih zemalja uspeli smo da to sprečimo – kaže on.

Srbi su, prema rečima Mijailovića, narod koji se protiv neprijatelja branio svojom čašću i junaštvom.

– To su naši preci u nebrojeno slučajeva dokazali. Srbi danas vode jednu od presudnih bitaka u modernoj istoriji i zato svi moramo biti jedinstveni i ne smemo pretke razočarati, da nas se potomci ne bi stideli – zaključuje Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Udar albanske mafije

Veljko Mijailović kaže da iza svega stoji jak albanski lobi koji ne žali para kako bi došao do svog cilja.

– Albanska mafija je jedna od najorganizovanijih na tlu Evrope, a istovremeno, njihovi lobisti bukvalno ne pitaju za cenu samo da bi ostvarili svoj cilj. Zato sam svim srcem uz “Vesti”, jer sam apsolutno svestan ko vam je protivnik i koliko vam je teško da sami vodite tu bitku.