Lična arhiva
Svi bolesni: Porodica Džebo

Muke porodice Džebo iz Istočnog Sarajeva ne prestaju. Pored toga što teško žive i svojski se trude da 12-godišnjem sinu Ognjenu, obolelom od Vilijamsovog sindroma, omoguće sve što je potrebno kako bi postao što samostalniji, to ih je bolest ponovo bacila na kolena.

– U teškoj smo situaciji. Supruzi Slobodanki se toliko slošilo da je nekoliko dana morala da provede u bolnici. Nije prošlo mnogo vremena, a to se i moje zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Ne znam više ni sam od kojih sve boljki. Lekarskih lista imamo na pretek, jer razne bolesti nam ne daju mira, pa i troškova na sve strane, a mi nemamo odakle da platimo. Jedina sreća u nesreći je to što je Ognjen dobro, ali je činjenica i to da njegova nega iziskuje novčana sredstva koja ne možemo da izdvojimo. Zato smo sada još jednom u veoma nezavidnoj situaciji i verujte svaka pomoć nam je i više nego dobrodošla. Još jednom beskrajno hvala svim divnim ljudima koji su nam prethodno uputili pomoć, da nije bilo njih nama bi bilo još gore, ali sada smo ponovo na kolenima i nemamo kud – jada se otac Mladenko Džebo, vodoinstalater po struci, koji je zbog bolesti već duže vreme na bolovanju, zbog čega su im primanja drastično umanjena.

Ljudi dobre volje, koji žele da pomognu porodici Džebo i omoguće im da reše bar neki od problema koji ih svakodnevno muče, mogu stupiti sa njima u kontakt na adresu: Vuka Karadžića br. 431, 71123 Istočno Sarajevo ili na broj telefona: +387 66 827 444.