Z. M.
Vladika Andrej je uzeo gitaru u ruke

Pod pokroviteljstvom Eparhije austrijsko-švajcarske i uz podršku Uprave za dijasporu i Srbe u regionu, u Beču je otvorena Međunarodna muzička letnja škola.

Svečano otvaranje škole, u organizaciji Muzičke srpske škole zapadne Švajcarske pod vođstvom Nine Sofronski iz Lozane, održano je u vladičanskom dvoru.

Uz blagoslov i uvodnu reč episkopa austrijsko-švajcarskog Andreja nastupili su polaznici škole koji su izvođenjem prikladnog repertoara, pod dirigentskom palicom profesorke Sofronski, očarali prisutne.

U nastavku je prof. dr Srđan Pirivatrić iz Beograda održao predavanje o dinastiji Nemanjića, a posle toga su prisutni imali priliku da na ovu temu predavaču postave pitanja.

Lepo veče dodatno su ulepšali profesori Međunarodne muzičke letnje škole Nevena Rakić (kamerna muzika), Nevena Ivanović (hor), Marijana Radosavljević, Anđela Sibinović (violina), Nina Sofronski (klavir) i Milutin Pavlović (klarinet) predstavivši se u najboljem svetlu kroz program koji su pripremili.

I sam vladika Andrej na gitari je svirao i pevao sa decom.

Letnja muzička škola ima za cilj da objedini decu i omladinu iz zemalja Eparhije austrijsko-švajcarske i matice, da kroz zajednički rad na muzici svih stilova i crkvenog pojanja, napreduju i steknu liturgičko i muzičko iskustvo za budućnost.