D. Pašić
U trci na jezeru Auze 34 takmičara

Uprkos niskoj temperaturi i snegu, prelepa tradicija u Crkvenoj opštini Linca, plivanje za Bogojavljenski krst, nije izostala ni ove godine. Na obalama jezera Auze, udaljenog oko 20-ak kilometara od glavnog grada Gornje Austrije postavljen je rekord u broju učesnika. Ovog puta u hladnoj vodi omiljenog izletišta plivalo je 34 parohijana.

– Hvala Bogu i ove godine smo se okupili da se pre svega družimo i nastavimo lep običaj. Presrećan sam što sam opet bio najbrži i ovog puta a posebno bih se zahvalio svima koji su organizovali ovaj prelep događaj na čelu sa protom Draganom – istakao je pobednik Vladimir Bonović, rodom iz Zaječara, koji je i prošlog januara u daleko slabijoj konkurenciji došao do venca na kome stoji krst.

Pre zvaničnog starta intonirana je i srpska himna. Svi učesnici su dobili zahvalnice kao i sponzori. Protojer stavrofor Dragan Mićić posebno se zahvalio ljudima koji su pomogli organizaciju istakavši da je to još jedan dokaz zajedništva našeg naroda na ovim prostorima.

Ponovio uspeh: Vladimir Bonović

Mitko najstariji

Poseban “pečat” plivanju za Bogojavljenski krst već godinama daje Mitko Lambov iz Bugarske, po struci maser i energetičar, koji je ovog puta plivao uoči zvanične trke. Ono što je posebno zanimljivo Lambov ima 72 godine a osim brojnih parohijana, imao je veliku podršku supruge i dvogodišnjeg sina.

Mitko Lambov