Youtube/tvk3
Milan Miličević

Poniženje bez presedana, reči su kojima je Milan Miličević, predsednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke i načelnik opštine Teslić, okarakterisao za “Vesti” jednokratnu pomoć od 50 evra, koju vrh Republike Srpske daje nekadašnjim borcima, koji su, kako je naveo, stvarali Srpsku.

– Borci se nalaze na marginama, a uslovi da bi se ostvarila jednokratna pomoć od svega 100 konvertibilnih maraka su ponižavajući – rekao je Miličević u izjavi za “Vesti” povodom odluke o dodeli jednokratne pomoći za nezaposlene borce i za one sa primanjima do 250 evra.

Miličević ističe da je to tipičan populistički gest, jedan u nizu u protekle dve decenije. On je ukazao da zbog uslova koje borci treba da ispune i kratkog roka prijave jednokratni iznos može da dobije samo onaj kome treba socijalna pomoć, a ne sve boračke kategorije. Založio se za utvrđivanje pravičnih, a ne kriterijuma koje ne mogu da ispune ni oni kojima ta pomoć znači.

– Činjenica da najugroženije boračke kategorije demobilisani borci i vojni invalidi u RS nikad nisu adekvatno vrednovani bez obzira na višegodišnja ukazivanja opštinskih i republičke boračke organizacije na njihov loš status u društvu i inicijative za poboljšanje položaja – ocenio je predsednik SDS RS.

Ko stoji iza toga, kako je naveo naš sagovornik, nije iznenađenje.

– Nadam se da će Republika Srpska i borci koji su je stvorili u budućnosti biti mnogo više cenjeni. Dragi saborci, srećan vam Dan VRS – naveo je Miličević, koji je i putem Tvitera čestitao borcima njihov dan.