Fondacija Budi human
Veliki borac: Ognjen Kapata

Ognjen Kapata je 15-godišnji dečak kome je u usponu sportske karijere i školovanja saopštena strašna dijagnoza. To je akutna limfoblastna leukemija veoma visokog rizika. Inače, ovaj nasmejani dečak je do avgusta živeo životom uspešnog tinejdžera.

Radovao se polasku u srednju školu, upoznavanju novih drugova i nastavku sportske karijere, ali je njegove snove pokvarila vest o teškoj bolesti, i to samo dve nedelje pred početak školske godine i novog životnog poglavlja.

Umesto u školu, ovaj dečak krenuo je u životnu borbu. Odmah po uspostavljenoj dijagnozi krenulo je lečenje hemioterapijom koje i dalje traje, a jedini način da pobedi je transplantacija koštane srži u Bolonji koja košta oko 270.000 evra.

Porodica nije u mogućnosti da pokrije troškove lečenja i moli sve ljude dobre volje da im pomognu kako bi Ognjen što pre otišao na transplantaciju, a pored bolničkih troškova sredstva su potrebna za nastavak lečenja, lekove, suplemente, rehabilitaciju, kontrole, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja. Novac se prikuplja preko Fondacije Budi human i do sada se puno ljudi odazvalo.

Koliki je borac ovaj dečak najbolje pokazuje činjenica da uprkos teškoj bolesti i svakodnevnim terapijama ne odustaje od školovanja, već svaki slobodan trenutak provodi učeći. Ognjen nije mogao da krene u školu sa svojim vršnjacima, ali je nastavu pohađao onlajn. Kad god ima pauzu i puste ga kući on uči i odgovara predmete. Njemu je veoma stalo da nastavi sa svojom generacijom i ne propusti ništa, zbog čega se i trudi da sve postigne. Njegov sportski duh mu ne dozvoljava da odustane.

Sa roditeljima i bratom: Ognjen Kapata

Pomozimo Ognjenu!

Ognjenu možete pomoći slanjem SMS poruke sa brojem 1374 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001468268-15.

Skeniranjem NBS IPS LjR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS LjR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1.000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468451-48

IBAN:RS35160600000146845148

SWIFT/BIC:DBDBRSBG