pixabay.com
Ilustracija

Nekoliko udruženja roditelja nestalih beba ujedinilo se kako bi podigli glas protiv Nacrta zakona o nestalim bebama, koji će, kako jednoglasno kažu, samo još dublje zakopati istinu o njihovoj deci. Tim povodom održana je i konferencija za novinare, na kojoj je

Ana Pejić iz Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine rekla da su roditelji stigli u ćorsokak.

– Država ne zna šta će s nama, ni mi ne znamo šta ćemo s njom. Bebi afera se nije mrdnula sa mesta godinama. Taj Zakon koji oni nude se zove kukavičje jaje. On predviđa da decu neće naći niko, kao što niko neće ni odgovarati za zlodela, a nas će kao umiriti nekakvim paricama koje ćemo dobiti. Taj zakon se pravi da bi se zaštitili oni koji su odgovorni. Sila koja je krala decu i dalje je veoma jaka. Ako država usvoji ovaj zakon, opkolićemo skupštinu. Pare mi nisu potrebne. Meni treba istina – istakla je Pejićeva.

Sa njom je saglasna i Mirjana Novokmet iz Beogradske grupe roditelja nestalih beba.

– Povlačenje predloženog zakona je urgentno. Potrebno je da se formira Komisija, u kojima će roditelji imati učešće, jer do sada nas niko ništa nije pitao. Izgubili smo mnogo godina, vreme je da dođemo do istine – rekla je Novokmetova.

Milena Janković iz Udruženja roditelja nestalih beba Beograda dodala je da je Srbija već dugo u stanju zamajavanja.

– Važno je reći i da trgovina bebama nije stala. Mi kao udruženje smo juče podneli krivičnu prijavu protiv udružene kriminalne grupe, u kojoj su lekari i radnici centra za socijalni rad, jer imamo pouzdane dokaze da su umešani u trgovinu decom. Moramo sprečiti da tako nešto bude moguće u Srbiji – poručila je Jankovićeva.