M. Stanković
Drage gošće: Članice kluba Makedonija iz Bremena

U Srpskom kulturnom centru Bremen u istoimenom gradu se decenijama proslavlja praznik lepšeg pola, Dan žena. Prošle godine su svi učesnici bili oduševljeni kako je proslavljao organizovana i uprava centra je odlučila da i ove godine na sličan način obeleži praznik.

– Prvenstveno smo vodili računa o kvalitetu celokupne ponude. Pozvali smo u goste najpopularniji orkestar sa područja severne Nemačke Azaro i Siniša Pink Panter. Zatim smo obezbedili profesionalnog kuvara Dimitrija Barišića kao roštilj-majstora, a u ponudi su bila i najkvalitetnija domaća vina – rekao nam je predsednik centra Borislav Marković.

Na slavlje su došli brojni zemljaci, ne samo iz Bremena, već i iz obližnjeg Ahima, ali i udaljenog Hanovera.

Zoran Milijašević, koji živi u Hanoveru, a član je Srpskog kulturnog centra Bremen, veselio se zajedno sa svojim društvom koje je stiglo iz Hanofera.

Brojne dame su došle bez pratnje u želji da na svoj način povedu veče. Za jednim stolom mesta su zauzele članice kluba Makedonija iz Bremena koje vole našu muziku.

Sandra Kavurin i Željana Tatić su takođe na proslavu stigle same.

– Ovo je za nas novo iskustvo, pa ako nam se svidi, nastavićemo.

Muzika je pokretala sve u ritmu za ples i veselje je trajalo do dugo u noć.

Red za pljeskavice

Roštilj-majstor je neumorno primao porudžbine, a oko njega je uvek bilo mnoštvo naručilaca. Među prvima su u redu stajale Nevena Caran, Zorica Pantelić i Aleksandra Pantelić.