Z. Raš
Svi bolesni: Porodica Džebo

Ganuti mukama porodice Džebo iz Istočnog Sarajeva, o kojima su saznali posredstvom našeg lista, naši verni čitaoci iz Ciriha i Berlina uputili su im vrednu podršku u vidu donacije od 50 franaka i 50 evra. U pitanju je porodica Milenka Šipke i Snežane Grudić Petrović.

Znajući da veoma teško žive i da se svojski trude da 12-godišnjem sinu Ognjenu, obolelom od Vilijamsovog sindroma, omoguće sve što je potrebno kako bi postao što samostalniji, ne čudi što su pomoć uputili upravo ovoj nesrećnoj porodici.

– Ova divni ljudi ni ne slute koliko nam znači njihova pomoć. Situacija u kojoj se nalazimo nije nimalo laka budući da sam onesposobljen za rad, a samim tim i brigu o svojoj porodici. Sreća u nesreći jeste to što je Ognjen dobro, napreduje iz dana u dan, ali je činjenica i to da njegova nega iziskuje dodatna novčana sredstva koja ne možemo da izdvojimo. Ova pomoć će nam dobro doći za Ognjenovu predstojeću kontrolu u Beogradu. Iskreno govoreći, stvarno ne znam šta bismo radili da nam dobri zemljaci nisu pomagali proteklih meseci. Još jednom, beskrajno im hvala, želimo im najpre dobro zdravlje i svaku sreću – poručio je otac Mladenko Džebo, vodoinstalater po struci, koji je zbog teškog oboljenja kolena i kičme, ali i srčanih problema, već duže vreme na bolovanju, zbog čega su im primanja drastično umanjena.