Z. Vicelarević
Svi srećni i radosni: Na venčanju samo najdraži

Maja Paravinja i Tan Nujen u subotu su rekli sudbonosno da. Srpkinja poreklom iz Beograda i Vijetnamac sklopili su brak u prestižnom hotelu Vila Kenedi u Frankfurtu. Venčanju su prisustvovali roditelji mladenaca i članovi najuže porodice.

Ljubavna priča Maje i Tana počela je pre pet godina u Frankfurtu. Druženje je brzo prešlo u vezu i od tada su nerazdvojni. Putuju po svetu, ali najčešće idu u Srbiju. Maja je zainteresovala Tana i za pravoslavlje, a njih dvoje smo prvi put sreli na Uskrs prošle godine u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu, a “Vesti” su pisale o njihovoj ljubavi. Tan je tada rekao da mu se pravoslavna vera sviđa i da bi eventualno mogao da se krsti. Sada je već prilično siguran da će biti venčanja u crkvi i da će do tada preći u pravoslavnu veru.

Svoje emocije mladoženja Tan nije krio i za “Vesti” je rekao:

– Ovo je jedan od najbitnijih dana u mom životu, ako ne i najbitniji. Dali smo obećanje za večnost da se volimo. Vaspitan sam da budem orijentisan prema svetu, a ne tradicionalno tako da je sasvim normalno bilo da ću jednog dana da se venčam sa nevijetnamkom. Oboje smo modernih shvatanja i za nas je to sasvim normalna stvar. Pohvalio bih moju suprugu da je sve perfektno organizovala. Imala je fantastičnu venčanicu.

Mlada, Maja Nujen Paravinja je bila više nego srećna:

– Za mene je ovaj dan nešto najlepše. Mnogo mi je važno da moju radost mogu da podelim sa meni najdražim ljudima, naše familije su tu i da su tu kada smo jedno drugom rekli da. Izbor mesta je bio moj i gotovo celokupna organizacija, a Tan se uvek i sa svime slagao što sam predložila – kaže Maja.

Njena mama Snežana Filipović bila je takođe radosna:

– Na venčanju moje ćerke Maje sam u pratnji mog supruga Mišaela Vajdnera ili kako ga u Srbiji zovu Milivoje. Mogu vam reći da sam mnogo srećna, ali i iznenađena. Ona je uvek govorila da se nikad neće udati. Međutim, od kada je srela Tana, mislim da su se nekako od prvog dana lepo uklopili. Koliko vidim vrlo dobro se slažu. Poštuju jedno drugo, stvarno su lep par i ja sam srećna što je to tako. Ovo mi je drugi zet, a prvi je Vesko Šumatić i oženjen je mojom ćerkom Svetlanom Bebom. Obojica su dobili najbolju taštu na svetu.

Kum zavoleo Jugoslaviju

Mladina kuma je Aleksandra Kostić, a mladoženjin kum Edvard Park Edi. Kuma Aleksandra živi u Beogradu i specijalno je zbog venčanja došla u Frankfurt.

– Poznajemo se od 2002. i od tada smo nerazdvojne. Prvo smo govorile da nikada nećemo da se udamo, ali smo se i dogovorile da u slučaju udaje budemo kume jedna drugoj. I eto, naš dogovor iz detinjstva smo održale. Srećna sam jer je ona srećna.

Kum Edi je Amerikanac sa Havaja, ali je poreklom iz Južne Koreje i za “Vesti” kaže:

– Ja sam ponosni kum Tanu, a upoznao sam ga preko Maje i od onda smo nerazdvojni prijatelji. Slažemo se odlično i imamo mnogo zajedničkih interesovanja i sasvim je prirodno da budem njegov kum na venčanju. Posebno mi je drago da je kuma iz Srbije jer sam svojevremeno u školi imao za diplomski da napišem nešto o nekoj evropskoj zemlji, pa sam izabrao Jugoslaviju kao temu. Mnogo sam čitao i mnogo saznao i na neki način zavoleo ljude iz te zemlje. Nažalost, te zemlje više nema, ali ću ostati bar na ovaj način vezan sada za Srbiju.

Majka ostvarila san

– Veoma sam srećna i ponosna danas. San svake majke je da oženi sina. Nisam se nadala da će oženiti Srpkinju, ali to je njegov izbor i ja sam srećna što je Maja baš moja snaja. Oni su dugo zajedno i puno se vole i želim im svu sreću ovoga sveta. Ostaje mi da dosanjam još jedan san i da našeg drugog sina Longa oženimo – kaže Na Nujen.

Golubovi i mađioničar

Kao što je tradicija na venčanjima u Nemačkoj pušteni su beli golubovi i baloni, a deo zabavnog programa uz muziku bio je i obavezni nastup mađioničara.