Tanjug
Noć za pamćenje: Brajan Adams

Posle 13 godina, najpoznatiji kanadski roker Brajan Adams priredio je spektakl za 8.000 fanova u beogradskoj Areni. Jedna od najvećih muzičkih zvezda 80-ih godina, ovog puta nastupio je u okviru “Shine A Light” turneje, i priredio publici veče za pamćenje. Iako je 5. novembra napunio 60 godina, slavni muzičar pokazao je da nikako nije za “penziju”, pri čemu je zajedno sa svojim bendom oduševio beogradsku publiku odličnom svirkom. Ovacije i aplauzi dočekali su Brajana čim je kročio na binu.

Na početku koncerta, roker se prvo prisutnima obratio audio-vizuelnom porukom gde je naveo da će za svaku kupljenu kartu za njegov šou, uz pomoć njegovog partnera, zasaditi po jedno drvo. Potom je zapevao “The Last On The Earth”. Posle gromoglasnog aplauza zapevao je dobro poznate hitove ” Someboddž”, “Can’t Stop This Thing Nje Started”, “Run To Džou”.

Hvala – rekao je Brajan na srpskom i nastavio:

– Ja sam Brajan. Velika mi je čast što sam ponovo ovde. Čućete dosta muzike večeras – rekao je, a onda je sa svojim bendom izveo pesmu ” Snine A Light” .

Arenom se zatim orio legendarni hit ” Heaven”.

– Toliko dobrih pevača – rekao je roker i nastavio koncert. Usledila je pesma “Go Donjn Rockin'”.

Ozvučenje je bilo na vrhunskom nivou, a atmosferu su upotpunili i laserski štapovi koji su se spuštali do bine i dizali nazad. Brajan je uz Skotovu pomoć izveo hit koji je svojevremeno snimio sa Tinom Tarner “It’s onldž love”, zatim i ” Cloud number nine “, a onda je primetio transparent koji je držala devojka u prvim redovima.

– Vrlo ljubazno od tebe. Moj rođendan je bio pre nekoliko dana, a tvoj je danas. Srećan ti rođendan i srećan rođendan svim škorpijama.

Pesma ” Have džou ever realldž loved a njoman”, iz filma “Don Huan de Marko”, koju je Brajan snimio sa pokojnim flamenko gitaristom Pakom de Lusijom, dodatno je podgrejala atmosferu. Publika je zajedno s Adamsom otpevala i jedan od njegovih najvećih hitova ” (Everdžthing I Do) I Do It For Džou” . Nakon legendarne balade, roker je izveo energično pesmu “Back To Džou “.

Publika svih generacija nije tako lako pustila Adamsa s bine, pa je tupkanjem nogu o pod, dozvala Adamsa na bis.

Bez fan pita i mesa

Brajan, iako velika zvezda, nije imao nikakve posebne zahteve prilikom svog boravka u Beogradu, s obzirom na to da je, kao i ceo njegov tim, vegan, a poznato je da njegov ketering ne sadrži namirnice životinjskog porekla. Nije želeo da ima fan pit kategoriju ulaznica jer smatra da novac ne bi trebalo da bude presudan u zauzimanju pozicije ispred bine. Jedino u čemu je bio izričit jeste da se u dvorani ne sme osetiti bilo kakav miris hrane.

Brajan Adams je prisutan na muzičkoj sceni čak 44 godine, tokom kojih je prodao više od 100 miliona nosača zvuka.