Lična arhiva
Ljiljana i Aleksadar Čolić

Udruženje srpske bratske pomoći iz Kanade već godinama misli na samohranu majku Ljiljanu Čolić (65) iz sela Ljubesela kod Topole i njenog sina Aleksandra (45) obolelog od ubrzanog starenja mozga.

Tako je bilo i ovih dana kad su im uputili dar od 300 kanadskih dolara. Ova dvočlana porodica bori se sa brojnim nedaćama, ali zahvaljujući kontinuiranoj pomoći koja stiže s drugog kontinenta, kako kažu, lakše se diše.

– Ovi divni ljudi predvođeni Branislavom Živanovićem više od 15 godina su uz nas. Brinu o nama, stalno nam šalju novac, zovu da pitaju kako smo, da li nam je nešto potrebno. Da ih pozovem u pola noći, oni bi mi pomogli da zatreba. Divno je znati da imate takve prijatelje koji su, iako kilometrima daleko, srcem veoma blizu – kaže Ljiljana Čolić.

Kako ističe, nema reči kojima bi mogla da se zahvali.

– Već sam i dosadna koliko se zahvaljujem, ali kako drugačije kad je neko toliko divan. Nama njihova pomoć mnogo znači. I njima, kao i “Vestima” želimo mnogo zdravlja i sreće. Nama znači svaki dinar u ovako teškim uslovima u kojima smo nas dvoje. Ipak, uz podršku sve je lakše. Šaljemo puno pozdrava u Kanadu – kaže Ljiljana.

Aleksandar je kao mladić oboleo od ubrzanog starenja mozga, a njegovo stanje je sve teže.

– Svaki dan nam je teži od prethodnog. Pre nekoliko meseci sam slomila ruku, pa iako sam skinula gips i dalje trpim velike bolove i gotovo da je neupotrebljiva. A kada imate nepokretnog sina od skoro dva metra kojeg treba i okupati, i presvući onda je to ogroman problem. Ne znam ni sama kako se borimo, ali eto, moramo. Bez pomoći koja nam godinama stiže, sa našim malim primanjima mi sigurno ne bismo preživeli. Hvala do neba – poručuje ova majka hrabrost.

Ni Lepa Tankić ih nije zaboravila

Čolićima je prethodno stigla ponovo pomoć i od penzionerke Lepe Tankić (82) iz Bazela, rodom iz Velike Plane koja im je po drugi put donela pregršt poklona i novčanu pomoć.

– Ovom prilikom želimo da joj se do neba zahvalimo. Oduševila nas je svojom dobrotom, neposrednošću i neverovatnom enegijom da i u devetoj deceniji života pomaže ljudima u nevolji – navela je majka Ljilja.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.