D. Timarac - Vesti
Predavač otac Nemanja Mrđenović i vernici

Srpska pravoslavna crkva Sveti Nikola u Blektaunu i starešina hrama, otac Nemanja Mrđenović, nastavili su tradiciju održavanja veronauke za odrasle tokom postova. Tokom ovog posta otac Nemanja je pripremio dva predavanja na temu „Hrišćanska vertikala“ i „Hrišćanska horizontala“, o kojima je govorio minule subote.

Nakon večernje molitve, dvadesetak vernika se okupilo u crkvenoj sali u kojoj su nakon okrepljenja čajem i kafom, slušali nadahnutu besedu oca Nemanje o ljubavi hrišćana na putu svakoga pojedinca u njegovom životu, držeći se krsnoga znamenja i ostvarujući odnos jednih prema drugima čineći horizontalu i sa Bogom čineći vertikalu.

– Ako neko kaže da ljubi Boga, a ne voli brata svoga, taj laže. Kako može neko voleti Boga koga nije video, a da ne voli brata svoga – tumačio je otac Nemanja reči Svetog Jovana i mnoge druge navode iz Svetog Pisma.

Bojana Đakić Dobrić

Po završetku predavanja koje je trajalo oko sat vremena, usledila su i pitanja na koja je sveštenik crkve u Blektaunu strpljivo odgovarao, pronalazeći način da tumačenja približi svima.

Predavanju je prisustvovala i učiteljica ovdašnje škole „Bogdan Bolta“ Bojana Đakić Dobrić, koja je učestvovala i svojim pitanjima vezanim za temu i tražila pojašnjenja od predavača. Ona je za „Vesti“ izjavila da nije tokom školovanja imala priliku da sluša veronauku i da je dobro da sada može da se obrazuje u ovoj neprolaznoj temi.

– Drago mi je da sam ostala na ovom predavanju nakon večernje molitve u hramu. Predavanje je poučno i ovakva predavanja nas jačaju u našoj pravoslavnoj veri i uzdižu nas ka carstvu Božjem – istakla je Bojana Đakić Dobrić.