S. Mitrović
USKORO I MASOVNIJE OKUPLjANjE: Učesnici sastanka u Klubu Srbija

Proteklog vikenda je u prostorijama Kluba Srbija u Noj Izenburgu održan sastanak umetničkih rukovodilaca klubova koji su članovi Saveza srpskih udruženja Nemačke. Poruka sa ovog skupa je da se sa nestrpljenjem očekuje sledeći susret koji će sigurno biti masovniji.

Druženje i razmena iskustava su ideja su nove uprave SSUN i predsednika Saše Ivanovića od samog preuzimanja kormila nad ovom krovnom organizacijom, ali je ta ideja mogla da bude realizovana tek posle ublažavanja mera zbog korona virusa.

Sastanku u gradiću nadomak Frankfurta su prisustvovali umetnički rukovodioci SKC Sindelfingen, Sloge Manhajm, KHD Kolo Frankfurt, Srpskog centra Štutgart, SD Dunav Hohajm na Majni i KUD Izvor Kluba Srbija Noj Izenburg.

Njima je dobrodošlicu poželeo Saša Ivanović, predsednik SSUN.

– Jedan od prioritetnih ciljeva nam je da vas stručnjake za srpsku kulturu i tradiciju okupljamo na jednom mestu i unapredimo znanje i kvalitet rada. Svedoci smo da kvalitet rada u klubovima raste iz godine u godinu i tim putem želimo da nastavimo. Zbog kratkog roka od zakazivanja do održavanja sastanka nisu mogli da prisustvuju svi umetnički rukovodioci, ali smo uvereni da će sledeći naš susret biti masovniji – istakao je Ivanović.

Dragan Dimitrijević, generalni konzul Srbije u Štutgartu se kratko obratio prisutnima i naglasio da je postignut veliki uspeh u kompetenciji naših stručnjaka i da znatno jača Saveza srpskih udruženja Nemačke.

Protokol sa sastanka će biti prosleđen umetničkim rukovodiocima koji nisu prisustvovali skupu i upravi SSUN koja će se sastati u subotu, 26. juna u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Ofenbahu.

Posle uspešno održanog sastanka, Siniša Đokić, potpredsdednik SSUN, predsednik Kluba Srbija i domaćin skupa, priredio je zajednički ručak i druženje u bašti nedaleko od Noj Izenburga.

Redovni seminari

Saša Vićentijević, umetnički rukovodilac SC Štutgart se obratio kolegama rekavši da bi edukacija i seminari za umetničke rukovodioce trebalo da postanu redovni i standardni u cilju upoznavanja, druženja i jačanja kompetencije, pa je zbog toga neophodno redovno prisustvo na sastancima koje organizuje SSUN.