Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 25.02.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Deco, neka vam je sa srećom!

Iako mali, iako u nevolji, tek im je 15, sedam i pet leta, oni znaju reći hvala. Bojan, Tamara i Tijana Lazović iz sela Banje kod Zubinog Potoka na Kosovu, koji su pre dve godine ispratili na počinak oca, 49-godišnjeg Rodoljuba, a nedavno i majku, 44-godišnju Valentinu, svesni su da su negde u dalekom svetu stekli neke nove prijatelje.

Vesti
Krenula akcija: Priskočili i meštani u pomoć

Bez njih, bez dobrih ljudi, ne bi ovih dana ni otpočela izgradnja kupatila i kuhinje u njihovoj još nedovršenoj kući. Ono što nisu stigli njihovi roditelji da urade, dovršiće humani čitaoci "Vesti".

 Za samo mesec dana od objavljivanja apela, na račun starateljke, tetke Dobrice Sovrlić, pristiglo je 3.850 evra, što je dovoljno da se deca prvi put okupaju u svom kupatilu, opremi kuhinja gde će u slast pojesti prvi zajednički ručak i leći u udobne krevete.

Vesti
Izgubili roditelje, dobili prijatelje: Bojan, Tamara i Tijana Lazović sa tetkom

Pored priloga iz Australije, Danske, Austrije i Švajcarske, uoči zaključenja ove uspešne akcije, stigli su i novi darovi: Dobrivoje Stojković iz Nemačke uputio je 300 evra, Marinko Pantović iz Amerike 250 evra, anonimna donatorka M. T. iz Leverkuzena 100 evra, a naš čitalac Branko Bajić iz Diseldorfa uz 100 evra poslao je i pisamce za troje mališana u kojem im je poželeo svu sreću ovoga sveta, znajući iz vlastitog iskustva kako je teško čak i ne upamtiti roditelje.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Na adresu porodice Lazović stići će i poklon paket Save Bekić iz Kovačice, rodom iz Bosanskog Grahova, koja je za njihovu muku saznala preko našeg portala Vesti onlajn. Eto, dobro je imati prijatelje. Ovoga puta to smo bili mi i naši čitaoci koji su uspeli da zacele jednu ranu. Zato i hvala od malih Lazovića znači duboku i iskrenu zahvalnost svima onima koju su ugašenu svetlost ponovo oživeli u njihovom domu, gde se ovih dana čuje smeh i vide radosna lica.

Majstori rade besplatno

- Radovi odlično napreduju, kupili smo materijal i sanitarije za kupatilo, sredili dovod vode i kanalizaciju, izmalterisali prostoriju i sada čekamo da se zidovi malo prosuše - zadovoljno kaže starateljka Dobrica Sovrlić i ukazuje na plemenitost prvih komšija. - Veliko hvala i majstorima koji su saznavši da je reč o humanoj akciji obavili besplatno radove. To su Radojica Marković iz sela Zagrađe, Darko Vasović i Ivan Jakšić iz Zubinog Potoka, kao i Mirko Baščarević iz Ugljara na Kosovu. Svoju pomoć obećala je i Opština Zubin Potok, koja će postaviti potporni zid sa jedne strane kuće gde se zemlja obrušava. Šta reći na kraju sem da smo svi presrećni i zahvalni.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pomoć na više adresa
HUMANITARNI MOST Dar čuva miran san
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online