Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.01.2018.
05:00
D. Pašić - Vesti A

Slavilo se porodično i u klubovima

Igralo se i pevalo na dočeku srpske Nove godine u Lincu, najviše u klubovima, "Nikola Tesla", Ostrog, Vidovdan i Mlava. Bilo je i porodičnih i prijateljskih okupljanja u gradu na Dunavu, ali i celoj pokrajini Gornja Austrija, gde prema nezvaničnim podacima živi oko 60.000 Srba.

D. Pašić
U Udruženju "Nikola Tesla": Dame bile najraspoloženije

Budući da je ove godine doček bio u subotu, bila je to odlična prilika da se veliki praznik dočeka u nekom od brojnih udruženja. Osim klubova iz glavnog grada pokrajine, organizovan je doček u Gmundenu, gde su članovi KUD "Knez Lazar", uz muziku i veselje radovali Novoj godini po starom kalendaru:

- Svima koji čekaju srpsku Novu godinu, u svoje lično ime i ispred udruženja, želim sve najljepše u 2018, sa nadom da ih služi pre svega zdravlje. Za nas iz kluba je ovo još jedna prilika da se lepo provedemo, kao porodica. Važno da se okupljamo kada imamo priliku i lepo družimo - kaže predsednik SK Mlava iz Linca, Rajko Mijatović.

Najlepše sa prijateljima

Dosta naših zemljaka je srpsku Novu godinu dočekalo u porodičinim domovima u društvu prijatelja. Tako su dolazak 2018, po starom kalendaru proslavile familije Čupelić, Đukić i Ćorić. Nazdravljalo se dolasku 2018. godine po julijanskom kalendaru.

- Sa pravim i iskrenim prijateljima sve je lakše. Družimo se i već decenijama i ovog je bila još jedna prilika da se zajedno radujemo dolasku naše nove godine. Živeli i da vas sve služi zdravlje - poručio je Boro Đukić.

Veselo i razdragano je bilo i u jednom od najstarijih srpskih udruženja u Austriji, Vidovdan. Svi su bili na nogama celo veče, ne žaleći truda da im ovaj doček ostane u trajnom sećanju:

- Po tradiciji, u društvu supruge, naših kumova i prijatelja, slavimo doček u Vidovdanu i radujemo se dolasku naše Nove godine, koju čestitamo svim Srbima ma gde bili na planeti. Neka ih prati svaka sreća - poručio je Boško Iveta, koji živi u Velsu.

Radovali su se i članovi KUD Ostrog, među kojima je bilo dosta penzionera:

- Nisam hteo da propustim doček uprkos zdravstvenim problemima. Mi penzioneri se redovno družimo po našim klubovima u Lincu, a drago nam je kada vidimo da su tu i mladi. Svima sve najlepše u 2018. godini - poručio je Mile Jurišić.

U jednom od najvećih udruženja ne samo u Lincu nego i samoj pokrajini, ali i Austriji, "Nikola Tesla", takođe je bilo praznično. Dame su neumorno igrale. Uprkos tome što je u proteklih nekoliko sedmica organizvano nekoliko slavlja, i ovog puta se okupilo više od 100 članova i prijatelja:

- Ovo je još jedan predivan praznik za sve nas i želim da svima čestitam dolazak srpske Nove godine. Verujemo da ćemo nastaviti sa druženjem i u 2018. godini - poručio je Željko Šormaz.
Pravoslavna Nova godina u našem narodu se naziva i Mali Božić, jer se na taj dan završavaju božićne svečanosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online