Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 13.03.2012.
14:57 >> 16:47h
Alo! A

JK: Pravila sam se pametna pred Đinđićem

Armiji onih koji su u toku jučerašnjeg dana evocirali uspomene povodom devetogodišnjice od ubistva Zorana Đinđića pridružila se Jelena Karleuša, koja smatra da narod nije svestan kakvog je državnika imao.

JK napisala poduži blog posvećen Đinđiću, koji je počela pričom kako su se njih dvoje upoznali

Ona je napisala poduži blog koji je započela pričom kako je upoznala pokojnog premijera u avionu koji je iz Minhena išao za Beograd:


- Moram da dodam da nikad gore nisam izgledala, ne znam šta mi bi da se obučem kao kombinacija bugarske pevaljke i beloruske novopečene (davno to beše, ‘96. ‘97... ne sećam se...) ... I umesto da me pogleda sa kurtoaznim prezirom, jer sam ja u tom momentu bila PINKZAMGRANDFOLK bofl (beogradsko dete zalutalo na putu), čovek mi je pružio ruku, poželeo dobar dan i rekao:

"Drago mi je što sam vas konačno upoznao..." Pitala sam gluposti, pravila se pametna... Na sve je odgovarao sa puno razumevanja, strpljenja... Sećam se da je iz nekog razloga bio ogorčen na Vuka Draškovića. Rekao je i da, kad on postane gradonačelnik... Promeniće i to i to i to... Naravno, ja se ne sećam šta je sve pričao... Znam da sam ga zagledala... Bilo mu je neprijatno da jede ono što su nam doneli, pa nije ni jeo... - napisala je Karleuša, prisećajući se momenta kada joj je Đinđić zatražio na poklon disk, ali ga nije dobio:


- Izvadih CD iz tašne. Evo, ovo mi je drugi album... Gledao je sliku na "kaveru"... i rekao da sam prelepo ispala na slici. "Da li sam ovo dobio?" - reče uz blag osmeh... "A, ne"... Uzeh mu CD iz ruke...To mi je poslednji. Svaki put kad pomislim na taj moj gest, dođe mi da se roknem! - sročila je pevačica, a onda obnarodovala da je tadašnji medijski linč na Đinđića počeo da utiče i na nju:

- Gledala sam ga, sećam se, na TV-u, kako priča o problemu našeg mentaliteta... I ništa nisam čula. Inficirao me je virus mržnje prema njemu. Marketing je čudo. Kad su pokušali da ga ubiju, svi su graknuli da je sve iscenirao... Narod voli da jede go**a kad nema lebac - napisala je Karleuša da bi se potom prisetila trenutka kada joj je otac, dok je bila na bakinoj sahrani, javio da je premijer ubijen i da se hitno vrati kući.


- Da ne zaboravim, dva dana pre bakine sahrane, na dan kad je umrla, moj tata je došao u vidno lošem stanju. Nikad ga nisam videla da tako plače. Pogodila ga je taština smrt. A onda se pribrao i totalno nepovezano rekao: "U zemlji će se desiti velike promene. Biće s**nja. Pohapsicemo ona go**a (pokazujući glavom ka Zemunu). Ukapirala sam ga na pravi način.

Ćandu i Đinđića su ubili isti ljudi!

"Pre devet godina ubijen je Đinđić. Pozadina ubistva je jasna - narod koji nije voleo da mu neko kaže istinu u lice. Krivim čitavu Srbiju", napisala je Karleuša na Tviteru.

 

"I Ćanda je bio deo te Srbije što je Zoranu došla glave… ne se*i", bio je jedan od komantara, našta je usledio Karleušin odgovor:

 

"Zoran Davidović Ćanda je ubijen mnogo pre Đinđića, od ruke istih onih koji su posle ubili premijera… Tužni čoveče…".

Čisto da znate, moj otac je svakodnevno dobijao pretnje smrću od Spasojevića, koji je čak bez problema davao intervjue protiv mog oca. Valjda mu se zamerio što ga je uhapsio i stavio mu lisice u Parizu, nakon otmice Miškovića. Mog oca država nije pokušala da zaštiti. Urednici su to sumanuto baljezganje ubice i narko-dilera stavljali na naslovne strane. Narod je svakodnevno čitao o srpskim herojima Spasojeviću, Legiji&Co., izdajniku Đinđiću, korumpiranom policajcu Karleuši, kurvi Karleuši (ovo se na mene odnosilo)... A onda... UBIJEN PREMIJER! Narod koji je do tog momenta mrzeo čoveka koji se izražavao u metaforama - počinje da se trese. Probuđen narod. Narod koji je shvatio kakvog velikana je izgubio! - napisala je Karleuša i dodala da je pamćenje naroda ipak kratko.


- Istih onih 100.000 ljudi koji su tužno šetali na Đinđićevom sprovodu đipali su malo zatim na Ušću uz taktove muzike kume ubice premijera. "Nikada se neću odreći kuma", rekla je kuma. I ne treba - publikovala je Karleuša i na samom kraju dodala:


- Srbija nikad nije bila spremna za Đinđića. I nije ga zaslužila. O razumevanju... o tome i da ne govorim. 99 odsto Srba nije ni kapiralo šta je čovek govorio. Ali zato kapiraju laži, praznu demagogiju, truli šovinizam, lopovluk... to nekako svi kapiraju - zaključila je Jelena Karleuša.


Mama Divna mi kaže: "Ne pominji onu ku*vu"!

Kako je Karleuša napisala, dok je kucala svoj tekst, stigao joj je SMS od majke Divne:
- Nemoj slučajno da pišeš nešto danas! Ne pominji ubice, ne pominji političare, onu ku*vu, vidiš kako mudro ćuti... Budi i ti konačno jednom pametna! Gledaj, Jeco, svoja posla. Sine, vidiš da go**na ima mnogo. Pa premijera su bez problema ubili, ti si smešna... Imaš, sine, dvoje dece, ćuti i radi svoj posao - posavetovala je Divna Jelenu. Ali uzalud!


- Neću mama više. Obećavam. Samo još ovaj put. U sećanje na velikog čoveka koji mi je poneo kofer i čvrsto stegnuo ruku... I neka Zoranova majka zna - NIJE UZALUD, MAJKO! Ima mnogo onih koji misle kao ja... I koji nikad neće zaboraviti Zorana, ma koliko NEPOPULARNO bilo govoriti istinu u SRBIJI - odgovorila je Karleuša.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.03.2012. 16:53
Ova žena je za vrlo kratko vrijeme nanijela više štete srpskoj muzici i kulturi nego Turci za 500 godina. Zato veliku čestitku zaslužuju i oni koji su joj bili vjetar u leđa da ostvari takvo dostignuće.
Utorak 13.03.2012. 15:06
jel smemo da napisemo nesto il ce pasti brisanje?
Utorak 13.03.2012. 15:29
Opisuje susret kao da je srela Isusa, a ne smrtnog čoveka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online