Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.12.2013.
13:13
S. Princip - Vesti A

"Uživajte u životu, jači od nostalgije"

"Ne dajte da vas nostalgija savlada, uživajte u lepoti zemlje u koju ste došli." Ovo je poruka pevača Dragana Kojića Kebe, pošto se još jednom prošetao Sidnejom. On je u subotu uveče pevao u Hokston Parku.

Dragan Kojić Keba pevao u Hokston parku
 

- Prvi put sam pevao u srpskom klubu "Sveti Sava" i osećao sam se kao kod kuće. Ljudi su me divno dočekali. Atmosfera je bila predivna - kaže Keba.


U slobodno vreme, u Sidneju, kaže, obavezno ide do Opere.
- Uvek volim da odem tamo jer mi se taj kraj veoma dopada. Mislim da je najlepši na svetu. Čak mi se više sviđa od Dubaija i drugih mesta koja smatraju izuzetno lepim.

Prvi hit

Da li za početak karijere vezujete 1976. godinu i svoj prvi album?
- Jeste, tada sam imao svega 18 godina. I to nije baš prošlo tako sjajno. Ali moj prvi hit je bio "Postao sam drug samoće" 1988. ili 1989. godine i ja nekako od tada računam, od tada se za mene zna. To je već više od dve decenije intenzivnog rada i mnogo je pesama iza mene, pesama koje i dalje traju i to je bogatstvo koje me raduje.

 

Keba poručuje da je Australija lepa zemlja.
- Trebalo bi da uživate. Ne oklevam da ljudima koji tvrde da im ovde nije lepo kažem da se s njima ne slažem. Nemoguće da vam nije lepo, a tu ste 20-30 godina.


Ipak, da to nije razmišljanje čoveka koji je tu privremeno, ne za stalno?
- Da se razumemo. Uvek ljudima kažem pred početak koncerta: "Nemojte zaboraviti ko ste i odakle ste. Ono tamo je divna zemlja. Ali volite i ovo gde ste." Onaj koji živi ogroman deo života ovde i ako ga dotuče nostalgija, onda ne valja.


Mora se naći balans između zavičaja i nove zemlje, smatra Keba.
- Nostalgija treba da se nosi u srcu. I to dvoje treba razumno izbalansirati i uživati u životu i ovde. I ovo je lepa zemlja. To je moje razmišljanje koje pokušavam da prenesem i drugima kada nastupam po inostranstvu. Pogotovo ovde u Australiji koja je najdalje i ta doza nostalgije čini se najjača.
 

Topao doček za Kebu
 

Popularni pevač kaže da se za njega može reći da uživa u životu.
- Kako se to postiže? Pa i ja želim da mi se želje ostvare u životu. Ali, uvek sam zadovoljan u onoj meri u kojoj se to dogodi. I to je taj balans. Treba maštati, ali ne treba ni sa željama preterivati.


Tu mu, veli, profesija znatno pomaže.
- Mislim pre svega na kontakte sa ljudima raznih profila. Sa ljudima od "Vardara pa do Triglava", svih generacija. Dešavale su se pri tome i loše stvari na osnovu kojih sam naučio kako treba, a posebno šta ne treba. Rekao bih da mogu za sebe da kažem da sam danas iskusan i mudar pevač, sa večitim entuzijazmom s početka karijere.
Dragana Kojića Kebu na turneji ove godine prate na orguljama Boban Zdravković i mlada pevačica Irena Petruševski.


Tokom koncerta u Hokston Parku pevač je pozvao fanove okupljene oko njega da dizanjem ruku pozdrave ostale čitaoce "Vesti" i ovi su to, kako se vidi, rado prihvatili.
Narednog vikenda, Keba je ponovo u Melburnu, a onda se vraća kući.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online