Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 25.07.2015.
05:30
savrsena.com A

Greške u šminkanju i nezi zbog kojih izgledate starije

Kako starimo, dešavaju se mnoge promene na našem telu i na licu. Metabolizam se usporava, pojavi se s vremena na vreme i poneka seda vlas, a mamurluk se sada leči ceo dan, a ne kao u 20-im, za par sati. Da li znate koje greške pravite kod šmikanja i nege tela i kose?

becamegorgeus.com
Znate da ne treba da stavljate "tone" pudera, ali je jako važno i koje koristite. Treba da sadrže HD formulu u sebi

1. Nosite pogrešan puder

Glavna svrha kamenog pudera je smanjenje prirodnog sjaja lica, ali da li vaš puder pri tom naglašava vaše mane? Potražite one sa HD formulom u sebi – mikroskopske čestice se neće zadržavati (i privlačiti pažnju) u vašim sitnim boricama i proširenim porama.

2. Ne nanosite prajmer

Baš kako i kod nanošenja pogrešnog pudera, i preskakanje prajmera vas može učiniti starijim. Podloga služi da izravna sve nepravilnosti na vašem licu i pripremi ga za nanošenje pudera. Prajmeri na bazi silikona su naročito efikasni kod ujednačavanja tena i popunjavanja bora i pora, pa će i tečni puder na licu izgledati besprekorno, a i šminka će duže trajati.

3. Farbanje u jednoličnu boju i stara, proverena frizura

Vaša zift crna boja kose je možda bila slatka u srednjoj školi, ali sada ste zrelije i na vama izgleda preozbiljno. Isto je i sa vašom starom, dobrom jednoličnom frizurom. Posetit salon i u dogovoru sa frizerom dodajte slojeve i pramenove u vašoj kosi, za mladalački izgled na kom će vam svi zavideti, a i vaše lepo našminkano lice će doći do izražaja.

4. Neredovan piling

Piling kože je obavezan za sve starosne grupe.

medi-cosmetic.com
Piling sprečava razvoj bakterija u porama i aktivira regeneraciju ćelija

Ne samo da sprečava razvoj bakterija u porama, koje se kasnije pretvaraju u akne, već skidanje sasušenih slojeva kože aktivira regeneraciju ćelija. To znači da će koža proizvoditi više novih ćelija koje će doprineti svežem i odmornom izgledu. Trebalo bi da bar dva puta nedeljno uradite piling lica i tela.

5. Ne pijete dovoljno vode

Hidrirana koža je zategnuta, sjajna i zdrava. Dok svakodnevno nanošenje preparata za vlažnost kože pomaže u velikoj meri, kožu možete preporoditi i iznutra i to vodom.

6. Retko koristite sredstvo za sunčanje

Ovo znaju već i vrapci na grani, ali nije na odmet ponoviti: sredstvo za zaštitu od sunca morate naneti apsolutno svaki dan. Čak i ako napolju nije sunčano, čak i kada je zima i čak i ako prelazite kratku deonicu od automobila do posla i nazad. Zato ga stavite obavezno, jer se posledice sunčevih UV zraka odmah primećuju na vašoj koži. Ali nemojte zaboraviti predeo oko grudi i ruke! Posle lica, ruke su deo tela koji je najviše izložen štetnosti sunčevih zraka, te najviše i stare. Jednostavno ih namažite i duže će ostati glatke i bez pega. Jer koliko god se šminkom trudile da prekirijete bore na licu, ruke će vas uvek odati.

7. Ne koristite regenerator za kosu

Sasvim je u redu ponekad preskočiti regenerator, naročito ako imate tanku, ravnu kosu, ali ne preporučujemo da ga se odreknete zauvek. Kako starite i vaša kosa postaje suvlja i grublja jer koren vremenom slabi. Negujte je tako što ćete nekoliko puta nedeljno naneti malo regeteratora (najbolje onog u spreju koji ima lakšu formulu, ne slepljuje vlasi i ne otežava ih).

youtube/URBANOGcom
Ne preterujte sa crnim ajlajnerom

8. Nosite previše crnog ajlanera i olovke za oči

Možda ste u mladosti sa ponosom nosili rakun-izgled, ali sada je vreme sa tečni lajner i crni krejon ostavite po strani i zaboravite na njihovo agresivno nanošenje na očnim kapcima. Grube i tamne linije vas čine ozbiljnim i nepristupačnim, te stoga pokušajte sa blažim tonovima boje čokolade.

9. Zaboravljate na popunjavanje obrva

Posle godina čupanja, vaše obrve su izgubile vitalnost i dlaka je mnogo mekša kako starite, pa vam se čini da ih svakog dana sve manje. Uz nekoliko jednostavnih trikova možete ih popuniti i učiniti da deluju sasvim prirodno, a i vama će dati mladalačkiji izgled.

10. Nanosite maskaru i na donje trepavice

Iako je vaša zavisnost od maskare potpuno opravdana, predlažemo da je nanosite samo na gornje trepavice. Baš kao i kod stavljanja previše ajlajnera, i sloj (ili više njih) na donjim trepavicama će privući pažnju na vaše oči, a samim tim i na male linijce oko njih, na podočnjake.

11. Preskačete olovku za usne

Sada kada ste konačno savladale nanošenje crvenog karmina bez ogledala, vreme je da u svoju rutinu uključite i olovku za usne. Kako starite, sitne bore se stvaraju oko vaših usana (naročito ako ste pušač), pa se boja ruža može zadržati u njima. Sprečite razmazivanje karmina tako što ćete pre njega usne oivičiti olovkom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online