Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.02.2013.
12:24 >> 13:25h
Beta A

Mihajlović pozvao tri debitanta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović objavio je danas spisak igrača za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Kipra.

"Brusi" ekipu pred meč u Zagrebu - Siniša Mihajlović

Na Mihajlovićevom spisku na meč na Kipru u Nikoziji nalaze se trojica debitanata, Nikola Đurđić, Nenad Krstičić i Branislav Trajković.

Selektor Siniša Mihajlovich rekao je da ga trenutno zanima samo predstojeća prijateljska utakmica sa Kiprom, a da do meča sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ima još vremena.

"Sada me samo Kipar zanima, ima vremena do marta i utakmice sa Hrvatskom, iako polako počinje da se diže atmosfera. Ovo je mlada reprezentacija, želim da osete što manji pritisak, mada oni nisu živeli u toj zemlji pa će ga sigurno manje i osećati nego mi na utakmicama 1999. godine. Da li je to dobro, ja ne znam", rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u beogradskom hotelu Hajat.

On je kazao da rezultat protiv Kipra nije u prvom planu, ali da njegova ekipa ipak ide na pobedu u tom duelu.

"Rezultat nije u prvom planu, ali mi ipak idemo tamo da pobedimo. Cilj utakmice sa Kiprom je da se bolje upoznamo i uigramo, kao i da povećamo međunarodno iskustvo, iako ćemo igrati bez nekoliko njih, poput povređenih Nevena Subotića i Lazara Markovića", rekao je selektor.

Srbija će gostovati Kipru u sredu, 6. februara, u 17.00 časova u Nikoziji.

"Kipar nije za potcenjivanje jer danas svi znaju da igraju fudbal. Nadam se da će sve proći u najboljem redu", kazao je Mihajlović.

On je najavio da će napadač Grojter Firta Nikola Đurđić sigurno početi utakmicu sa Kiprom, dok će priliku da debituje tokom meča dati i štoperu Vojvodine Branislavu Trajkoviću.

"Đurđić sigurno počinje, a Trajkovića sam pozvao jer je Nikola Maksimović još bez kluba. I on će sigurno igrati u nekom trenutku. Želim da ih bolje upoznam", naveo je selektor "orlova".

Mihajlović je ponovio stav da je Srbija zaslužila bolje rezultate u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nego što je ostvarila do sad i istakao da veruje u svoje igrače.

"Optimizam gradim na tome što imamo mlade momke u timu sa puno potencijala. Verovao sam u njih, verujem i dalje. Mi smo jedino sa Makedonijom podbacili. Zaslužili smo više i ubeđen sam da i dalje imamo velike šanse. Ne treba nikada da se gubi nada i dokle god smo matematički u igri ja verujem", istakao je srpski selektor.

Srbija posle četiri odigrane utakmice ima četiri boda, koliko i Makedonija i nalazi se na trećem mestu na tabeli Grupe A kvalifikacija. Na prva dva mesta su Belgija i Hrvatska sa po 10 bodova.

Mihajlović je govorio i o igračima koji su se oprostili ili rekli da više neće igrati za reprezentaciju dok je on selektor, kao što je uradio igrač Benfike Nemanja Matić.

"Nemanja Vidić i Dejan Stanković su se pred početak ciklusa oprostili od reprezentacije i ja ih neću zvati, kao ni Matića. Oni treba mene da zovu, kao što je to Dejan uradio. Ja neću nikoga da molim. Pričao sam sa Dekijem, ako se bude osećao dobro i bude počeo da igra sigurno će se vratiti", rekao je Mihajlović.

On je kazao da su vrata reprezentacije svima otvorena, pa tako i Vidiću i Matiću.

"Matić je rekao da ne može da igra, a ja to cenim i poštujem. Kako je meni čast da budem selektor, tako i njima treba da bude čast da igraju za reprezentaciju. Korektno je što je on to tako rekao, bolje i tako nego da je došao i pravio probleme. Igrači moraju da prihvate da igraju, sede na klupi ili na tribinama i ko to može da podnese biće pozvan. Matiću su vrata otvorena, ako me bude pozvao i dobro igrao za klub neće biti nikakvih problema", kazao je Mihajlović.

Utakmica sa Kiprom biće poslednja provera reprezentaciji Srbije pred duele sa Hrvatskom 22. marta i Škotskom četiri dana kasnije u kvalifikacijama za SP.

Golmani: Vladimir Stojković, Branimir Aleksić, Damir Kahriman
Odbrana: Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Nenad Tomović, Branislav Trajković, Matija Nastasić, Milan Biševac, Aleksandar Kolarov
Sredina terena: Radosav Petrović, Luka Milivojević, Srđan Mijailović, Ivan Radovanović, Aleksandar Ignjovski, Ljubomir Fejsa, Zdravko Kuzmanović, Zoran Tošić, Nenad Krstičić, Dušan Basta, Dušan Tadić.
Napad: Filip Đuričić, Miralem Sulejmani, Marko Šćepović, Filip Đorđević i Nikola Đurđić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online