Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.10.2013.
23:52
Vesti, Beta A

Čelzi izbacio Arsenal, a Murinjo grlio Ozila

U derbiju Liga kupa Engleske na "Emirejtsu" gosti savladali "tobdžije" golovima Španaca Aspilikuete i Mate.

Prijateljstvo iz Real Madrida: Žoze Murinjo i Mesut Ozil

Bez obzira što je po važnosti tek treće takmičenje u engleskom fudbalu, mečevi Liga kupa oduvek su obilovali uzbuđenjima i izazivali veliku pažnju na Ostrvu.

Siti u Njukaslu

Sutra su na programu još dva meča Liga kupa. Sastaju se Totenhem Hotspur - Hal Siti i Njukasl Junajted - Mančester Siti.

Poslednji meč osmine finala između Sanderlenda i Sautemptona iigra se 6. novembra.

Derbi utakmica osmine finala Liga kupa bio je londonski derbi između Arsenala i Čelzija u kom je ekipa Žozea Murinja nadigrala "tobdžije" i izborila plasman u četvrtfinale.


"Plavci" su slavili golovima Sesara Aspilikuete u 26. minutu, posle greške Karla Dženkinsona, i Huana Mate, koji je sjajno šutirao u 66. minutu.


Menadžeri obe ekipe nisu na teren izveli prve postave, Murinjo je pomenio čak 10 igrača u odnosu na sastav koji je u nedelju pobedio Mančester Siti (2:1), a Arsen Venerg je počeo meč sa osam novih fudbalera u odnosu na subotnji duel sa Kristal Palasom (2:0).

Posle meča sportski su se pozdravili dojučerašnji članovi Real Madrida, a večeras rivali, menadžer Žoze Murinjo i vezista "tobdžija" Mesut Ozil.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović presedeo je meč na klupi.


Mančester Junajted je na svom Old Trafordu, u još jednom okršaju premijerligaša, ubedljivo savladao Norič, a dvostruki strelac bio je Havijer Ernandes Čičarito. Meksikanac je ekipu Dejvida Mojsa doveo do prednosti u 21. minutu iz jedanaesterca prekrašj nad Januzajem), a na 2:0 povisio je u 53. minutu.


U samoj završnici meča Fil Džouns utrostručio je prednost "crvenih đavola", da bi Rafael u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena postavio konačnih 4:0.

Kapiten Mančester Junajteda na ovom meču bio je oporavljeni Nemanja Vidić, koji je igrao u tandemu sa Rijom Ferdinandom.

Sudija je produžio meč čak 11 minuta jer je dugo ukazivala pomoć povređenom Robertu Snougrasu, škotskom reprezentativcu u timu "kanarinaca" iz Noriča.

U preostalim mečevima večerašnjeg programa, Lester Siti je izbacio premijerligaša Fulam, pobedivši ga sa 4:3, Vest Hem je slavio protiv Barnlija sa 2:0, dok je Stouk savladao Birmingem Siti u gostima tek posle boljeg izvođenja penala pošto je meč posle produžetaka završen rezultatom 4:4, iako je drugoligaš od 46. minuta imao igrača manje (crveni karton dobio Vajd Eliot). 

U drugom meču uzastopno u startnoj postavi Birmingema bio je naš nekadašnji reprezentativac Nikola Žigić, koji je učestvovao u akciji kod prvog gola svog tima.

Treći gol za Stouk Siti postigao je Marko Arnautović, reprezentativac Austrije srpskog porekla.

Bitka u vazduhu: Nikola Žigić i Robert Hut

Na pet mečeva 23 gola, plus penali u Birmingemu!

Arsenal – Čelzi 0:2 (Aspilikueta 25, Mata 66)

Lester Siti – Fulam 4:3 (Morgan 40, Vud 45, Mikel 53, Dajer 88 – Rodaljega 17, 54, Karagunis 87)

Mančester Junajted – Norič 4:0 (Ernandez 20pen, 54, Džons 87, Fabio 90)

Barnli - Vest Hem 0:2 (Tejlor 76pen, Kolison 90pen)

Birmingem – Stouk 4:4 (3:3, 1:1) - penalima 2:4 (Adejemi 28, Lovenkrands 85, 90, Li 118 – Asaidi 10, Krauč 55, Arnautović 71, Džons 94)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online